U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Herelaef: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Herelaef''' (overleden na 721) was een Frankische edelman, die in 721 goederen en horigen in de plaatsen ''Durninum'', ''Fleodrodum'' en ''Baclaos'' schonk aan bisschop [[Willibrord]]. Deze schenking staat aan de basis van de lange band die de plaatsen, [[Deurne]], [[Vlierden]] en Bakel hadden met de [[Abdij van Echternach]], verbonden aan bisschop Willibrord.
'''Herelaef''', overleden na 721, was een Frankische edelman, die in 721 goederen en horigen in de plaatsen ''Durninum'', ''Fleodrodum'' en ''Baclaos'' schonk aan de kerk van Bakel. Deze schenking staat mede aan de basis van de lange band die de plaatsen, [[Deurne]], [[Vlierden]] en Bakel hadden met de [[abdij van Echternach]], verbonden aan bisschop Willibrord.


Over Herelaef is behalve deze schenking weinig bekend. Zijn vader heette [[Badagar]] en zijn schenkingen aan de kerk van Bakel kwamen uit zijn moederlijk erfdeel, zodat we weten dat de familie van zijn moeder vermoedelijk al in de zevende eeuw bezittingen in het huidige [[Peelland]] gehad moet hebben.


Over Herelaef is behalve deze schenking weinig bekend. Zijn vader heette [[Badagar]] en zijn schenkingen aan Willibrord kwamen uit zijn moederlijk erfdeel, zodat we weten dat de familie van zijn moeder vermoedelijk al in de zevende eeuw bezittingen in het huidige [[Peelland]] gehad moet hebben. Over de herkomst van de familie zijn door de Amsterdamse archeoloog Frans Theuws enkele voorlopige theorieën opgesteld.


[[Categorie:Persoon alleen met voornaam bekend]]
[[Categorie:Persoon]]

Versie van 3 apr 2017 20:47

Herelaef, overleden na 721, was een Frankische edelman, die in 721 goederen en horigen in de plaatsen Durninum, Fleodrodum en Baclaos schonk aan de kerk van Bakel. Deze schenking staat mede aan de basis van de lange band die de plaatsen, Deurne, Vlierden en Bakel hadden met de abdij van Echternach, verbonden aan bisschop Willibrord.

Over Herelaef is behalve deze schenking weinig bekend. Zijn vader heette Badagar en zijn schenkingen aan de kerk van Bakel kwamen uit zijn moederlijk erfdeel, zodat we weten dat de familie van zijn moeder vermoedelijk al in de zevende eeuw bezittingen in het huidige Peelland gehad moet hebben.