DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Jasper Ragetlie (1973)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Jasper Ragetlie)
Ga naar: navigatie, zoeken
Jasper Ragetlie
24.236.jpg
Persoonsinformatie
Roepnaam Jasper
Geboorteplaats Schiedam
Geboortedatum 2 januari 1973
Beroep(en) wethouder


Jasper Ragetlie is oud leerling van het St.-Willibrord Gymnasium en sinds 2008 PvdA-wethouder in de gemeente Deurne.


Jasper Ragetlie doorliep het St.-Willibrord Gymnasium te Deurne en behaalde zijn diploma in 1992. Vervolgens vervulde hij zijn militaire dienstplicht bij de 104 waarnemings- en verkenningscompagnie van het Korps Commando Troepen (KCT). Aldaar tekende hij voor 3 jaar bij en vervulde de functie van ploegcommandant bij 108 Commandotroepencompagnie. In die periode werd hij tweemaal uitgezonden. Eénmaal in VN-verband naar Srebrenica, met Dutchbat II (juli 1994 - januari 1995). En éénmaal in NAVO-verband met IFOR I naar centraal Bosnie, de regio rondom Vitez (januari 1996 - mei 1996).

Na zijn diensttijd studeerde hij van 1996 tot 2000 aan de Faculteit Beleidswetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen (toen: Katholieke Universiteit Nijmegen - KUN - geheten). In 1997 behaalde zijn propedeuse Beleidswetenschappen en studeerde in 2000 cum laude af in de Bestuurs- & Organisatiewetenschap. Zijn afstudeerscriptie met de titel "Ingeburgerd achter de schermen" betrof een onderzoek naar de digitale overheid.

Na zijn studietijd werkte hij van 2000 tot 2003 bij de Universiteit Utrecht in een samenwerkingsproject met het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. In die tijd ondersteunde hij onder andere de tijdelijke adviescommissie ICT en Overheid, die werd voorgezeten door Arthur Docters van Leeuwen. Vervolgens werkte hij als raadsgriffier in de gemeente Millingen aan de Rijn en de gemeente Deurne.

Jasper Ragetlie is voorts bestuurslid geweest van de Vereniging voor Bestuurskunde (2005 tot 2011). Tevens is hij als reservist van 1 CIMIC bataljon in de zomer 2009 uitgezonden geweest naar de provincie Uruzgan (Afghanistan). Daar was hij ingebed bij het Nederlandse Provinciaal Reconstructie Team (PRT-7) ter advisering over bestuurlijke aangelegenheden.