U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Johannes Antonius Swinkels (1921-1991)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox persoon
{{Infobox persoon
| naam          = Johannes Antonius Swinkels  
| naam          = Johannes Antonius Swinkels (1921-1991)
| foto          =  
| foto          =  
| tekst          =  
| tekst          =  
Regel 9: Regel 9:
| overl.plaats  = Helmond
| overl.plaats  = Helmond
| overl.datum    = 4 augustus 1991
| overl.datum    = 4 augustus 1991
| partner(s)    = Arnoldina Petronella Willems (1923-2014)
| partner(s)    = Nolda Willems (1923-2014)
| beroep(en)    = verzekeringsagent
| beroep(en)    = verzekeringsagent
| bidprentje    = [http://bidprentjesarchief.nl/?pagina=nba-show-form&id=8212 NBA]
| bidprentje    = [http://bidprentjesarchief.nl/?pagina=nba-show-form&id=8212 NBA]
}}
}}
{{link stamboom|stamboom=''[[Swinkels]]''}}
'''Johannes Antonius (Jan) Swinkels (1921-1991)''' was de oprichter van het [[Assurantie-& Makelaarskantoor Swinkels BV]] aan de [[Kerkstraat 17]].
'''Johannes Antonius (Jan) Swinkels (1921-1991)''' was de oprichter van het [[assurantie- en makelaarskantoor Swinkels]] aan de [[Kerkstraat 17]].




Jan was een zoon van [[Peter Swinkels (1885-1966)]] en Wilhelmina Theodora Michiels (1890-1922).  
Jan was een zoon van Peter Swinkels (1885-1966) en Wilhelmina Theodora Michiels (1890-1922). Zijn vader werd in [[Vlierden]] geboren en zijn moeder in Bakel en Milheeze.<br> Hij huwde in 1947 met Arnoldina Petronella (Nolda) Willems, (Bakel en Milheeze 23 februari 1923 - [[Deurne]] 26 januari 2014).<br> Uit dit huwelijk werden de volgende kinderen geboren:


Hij huwde op 7 oktober 1947 in Bakel met Arnoldina Petronella (Nolda) Willems, (Bakel 23 februari 1923 - Deurne 26 januari 2014), dochter van Adrianus Willems (Bakel 1882-1932 Bakel) en Helena Wilbers (Bakel 1890-1970 Bakel).
# Marleen,
# [[Pieter]],
# [[Adriaan]],
# Ine,


Uit dit huwelijk werden de volgende kinderen geboren:
Jan stamt uit een geslacht van Millheezer boeren en hij is op afstand nog verwant aan [[Peter Johannis Swinkels (1835-1886)|brouwer Swinkels]] van [[bierbrouwerij De Zon]]. In zijn geboorteplaats werkte hij enkele jaren in de kruidenierszaak van Harry Rongen en toen hij het vak voldoende onder de knie had ging hij bij [[EDAH Deurne]] werken. Hij woonde aan de [[Lindenlaan]] [[Wijk E|E.12]], later Lindenlaan 35.
Maar de grutterswaren schonken hem geen voldoening. Zijn vrije tijd benutte Jan Swinkels om verzekeringen af te sluiten. Elke avond was hij op stap en naast de zakelijke uren was er nog de tijd, die besteed werd om zich de nodige kennis eigen te maken en de vestigingspapieren te verwerven, die voor verzekeringsbedrijven noodzakelijk waren.


# Marleen
Op 1 oktober 1954 startte hij zijn eigen bedrijf. Hij had een nieuwe fiets en een nieuwe tas gekocht en reed aanvankelijk doelloos en zonder besluit door het dorp en door de vele straten en wegen, die hij als bediende voor de Edah zo goed had leren kennen. Eens met de fiets of desnoods te voet met boodschappen voor de boeren naar het [[Goor]], de [[Breemortel]] of [[Siberië]]. En toen met een aarzelend hart op stap om zijn eerste verzekering af te sluiten. Op 16 december 1965 had hij een onderneming met meer dan tienduizend klanten uit de streek.
# Pieter
# Adriaan
# Ine


Jan stamt uit een geslacht van Milheezer boeren en hij is op afstand nog verwant aan [[Peter Johannis Swinkels (1835-1886)|brouwer Swinkels]] van [[bierbrouwerij De Zon]]. In zijn geboorteplaats werkte hij enkele jaren in de kruidenierszaak van Harry Rongen en toen hij het vak voldoende onder de knie had ging hij bij [[EDAH Deurne]] werken. Hij woonde aan de [[Lindenlaan]] [[Wijk E|E.12]], later hernummerd naar Lindenlaan 35.
''Holland van 1859'', ''Utrecht'' en ''Winterthur'' waren de drie maatschappijen die Jan Swinkels in Deurne vertegenwoordigde. Zijn echtgenote stond hem vele jaren terzijde als naaste medewerkster en [[Nico van de Kerkhof]] was zijn  grote steun en toeverlaat. Toen Jan Swinkels wegens ziekte een vol jaar niet kon werken voerde Nico de boekhouding, hield de giro bij, ontving klanten en wikkelde de nieuwe aanvragen af.  
 
Maar de grutterswaren schonken hem geen voldoening. Zijn vrije tijd benutte Jan Swinkels met het afsluiten van verzekeringen. Elke avond was hij op stap en daarnaast besteedde hij nog tijd aan het zich eigen maken van de nodige kennis om vestigingspapieren voor het verzekeringsbedrijf te verwerven.
 
Op 1 oktober 1954 startte hij zijn eigen bedrijf. Hij had een nieuwe fiets en een nieuwe tas gekocht en reed aanvankelijk doelloos en besluiteloos door de vele straten en wegen in het dorp, die hij als bediende van Edah zo goed had leren kennen. Met de fiets of desnoods te voet bracht hij de boodschappen naar de boeren op het [[Goor]], de [[Breemortel]] of [[Siberië]]. Met een aarzelend hart ging hij op stap om zijn eerste verzekering af te sluiten. Op 16 december 1965 had hij een onderneming met meer dan tienduizend klanten uit de streek.
 
''Holland van 1859'', ''Utrecht'' en ''Winterthur'' waren de drie maatschappijen die Jan Swinkels in Deurne vertegenwoordigde. Zijn echtgenote stond hem vele jaren terzijde als naaste medewerkster en [[Nico van de Kerkhof]] was zijn  grote steun en toeverlaat. Toen Jan Swinkels wegens ziekte een vol jaar niet kon werken voerde Nico de boekhouding, hield de giroafschriften bij, ontving klanten en wikkelde nieuwe aanvragen af.  


In 1960 vestigde hij een filiaal van de Nederlandsche Middenstands Spaarbank aan huis, nu bekend onder de naam Regiobank. In 1969 nam Jan Swinkels een soortgelijk bedrijf in Bakel over. In 1979 werd nogmaals uitbreiding gevonden in de vorm van een makelaardijtak.  
In 1960 vestigde hij een filiaal van de Nederlandsche Middenstands Spaarbank aan huis, nu bekend onder de naam Regiobank. In 1969 nam Jan Swinkels een soortgelijk bedrijf in Bakel over. In 1979 werd nogmaals uitbreiding gevonden in de vorm van een makelaardijtak.  
Regel 44: Regel 38:
Het kantoor was aanvankelijk gevestigd aan de [[Kerkstraat]] 28 en verhuisde op maandag 29 december 1986 naar de overzijde van de straat in de voormalige pastorie aan de [[Kerkstraat 17]].
Het kantoor was aanvankelijk gevestigd aan de [[Kerkstraat]] 28 en verhuisde op maandag 29 december 1986 naar de overzijde van de straat in de voormalige pastorie aan de [[Kerkstraat 17]].


{{DEFAULTSORT:Swinkels,Johannes Antonius}}
{{DEFAULTSORT:Swinkels,Jan}}
[[categorie:Swinkels|Johannes Antonius]]
[[categorie:Swinkels|Jan]]
[[categorie:verzekeringsagent]]
[[categorie:verzekeringsagent]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)