U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Kloosterstraat (Neerkant): verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De straatnaam ''' Kloosterstraat ''' in Neerkant werd bij de wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930 officieel vastgesteld. In de bijlagen...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De straatnaam ''' Kloosterstraat ''' in [[Neerkant]] werd bij de [[wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930]] officieel vastgesteld.
De straatnaam ''' Kloosterstraat ''' in [[Neerkant]] werd bij de [[wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930]] officieel vastgesteld. In de bijlagen van besluit nr. 100 werd de Kloosterstraat in Neerkant omschreven als: ''voor den kunstweg van uit de [[Dorpstraat (Neerkant)|Dorpstraat]] naar de Beerwijk''.




 
Op 13 september 1943 besloot [[burgemeester Lambooij]], die de taak van den [[Gemeentebestuur 1941-1945|gemeenteraad]] waarnam,  om de verbindingsweg tussen de dorpen Neerkant en Helenaveen te herdefiniëren. Hij besloot om het gedeelte vanaf de Dorpstraat te Neerkant langs het [[Sint-Vincentiusklooster]] en tot aan de Neerkantse brug over het [[Deurnes kanaal]], de straatnaam Kloosterstraat vast te stellen.
In de bijlagen van besluit nr. 100 werd de Kloosterstraat in Neerkant omschreven als: ''voor den kunstweg van uit de [[Dorpstraat (Neerkant)|Dorpstraat]] naar de Beerwijk''.


[[Categorie:Verdwenen straatnaam]]
[[Categorie:Verdwenen straatnaam]]

Versie van 1 feb 2016 22:18

De straatnaam Kloosterstraat in Neerkant werd bij de wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930 officieel vastgesteld. In de bijlagen van besluit nr. 100 werd de Kloosterstraat in Neerkant omschreven als: voor den kunstweg van uit de Dorpstraat naar de Beerwijk.


Op 13 september 1943 besloot burgemeester Lambooij, die de taak van den gemeenteraad waarnam, om de verbindingsweg tussen de dorpen Neerkant en Helenaveen te herdefiniëren. Hij besloot om het gedeelte vanaf de Dorpstraat te Neerkant langs het Sint-Vincentiusklooster en tot aan de Neerkantse brug over het Deurnes kanaal, de straatnaam Kloosterstraat vast te stellen.