DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Schutsboom 28

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Microsporthal (Schutsboom))
Ga naar: navigatie, zoeken

De Microsporthal is gelegen aan de Schutsboom 28 in de wijk Deurne-West, werd gebouwd onder architectuur van NV Induma, en is in 1970 geopend.


Het gymnastiekonderwijs van de Parochieschool van de Heilige Geest werd aanvankelijk gegeven in de gymzaal aan de Zandbosweg en in de houtbouw van het Pius XII-college aan de Pastoor Jacobsstraat.


Naast de bouw van de klaslokalen had het schoolbestuur ook opdracht gekregen tot de oprichting van een microsporthal die tegelijkertijd als gymnastieklokaal zou moeten dienen. In 1970 kreeg de Parochieschool van de Heilige Geest de beschikking over die microsporthal, een behoorlijke gymaccommodatie inclusief kantine.

In de kantine van de sporthal is ook nog enige tijd een klas gehuisvest geweest en zijn er handvaardigheidlessen gegeven.

De sporthal kostte het schoolbestuur veel hoofdbrekens, met name op financieel gebied. Het onderwijsbudget werd hierdoor overmatig belast. Uiteindelijk kon de microsporthal, en het beheer daarvan, in 1980 aan de gemeente Deurne overgedragen worden. De school bleef voor het gymnastiekonderwijs wel van deze accommodatie gebruikmaken. Maar sinds de overname door de gemeente maken diverse verenigingen, 's avonds en in het weekend, ook gebruik van deze sporthal.

Bron[bewerken]