U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Zanzibar: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Zanzibar 1 adv 1993.jpg|thumb|200px]]
[[Bestand:Zanzibar 1 adv 1993.jpg|thumb|200px]]
[[Bestand:07.720.jpg|thumb|450px|Interieur van de "Zanzi bar". Foto: collectie gemeente Deurne]]
[[Bestand:07.720.jpg|thumb|450px|Interieur van de "Zanzi bar". Foto: collectie gemeente Deurne]]
De '''Zanzibar''' was een nachtbar aan de [[Molenstraat]] 13 in Deurne.  
De '''Zanzibar''' was een nachtbar aan de [[Molenstraat 13]] in Deurne.  




De Zanzibar werd op 31 mei 1961 geopend door het echtpaar Wilma en Matje Verheijen-Althuizen. De ''Zanzibar'', ook wel ''Zanzi-Bar'', was het eerste café in Deurne dat tot drie uur 's nachts, en op vrijdag en zaterdagnacht zelfs tot vier uur, mocht open blijven. Tot begin 1975 hebben Wilma en Matje het horecabedrijf geëxploiteerd, dit kwam tot een einde door een brand in 1975.  
De Zanzibar werd op 31 mei 1961 geopend door het echtpaar [[Henricus Althuizen (1891-1966)|Wilma en Math Verheijen-Althuizen]]. Tot begin 1975 hebben Wilma en Matje het horecabedrijf geëxploiteerd. Dit kwam tot een einde door een brand in 1975.


17 februari 1976, na een totale verbouwing, is de Zanzibar opnieuw geopend door Truus en Toon Aldenzee. De naam Zanzi-Bar bleef gehandhaafd. Toon was toen nog actief als muzikant in het orkest [[Los Mamboleros]] maar is kort na de opening gestopt en zorgde in zijn nachtbar regelmatig voor live muziek door met veel passie en plezier op zijn trompet te spelen.  
Op 17 februari 1976, na een totale verbouwing, is de Zanzibar opnieuw geopend door Truus en Toon Aldenzee. De naam Zanzi-Bar bleef gehandhaafd. Toon was toen nog actief als muzikant in het orkest [[Los Mamboleros]], maar is kort na de opening gestopt. Hij zorgde in zijn nachtbar regelmatig voor live-muziek door met veel passie en plezier op zijn trompet te spelen. In die tijd adverteerde de Zanzibar ermee dat zij van 22 uur tot middernacht open waren.


In mei 2005 werd de Zanzibar definitief gesloten.
In de jaren negentig was de ''Zanzibar'', ook wel ''Zanzi-Bar'', het eerste café in Deurne dat tot drie uur 's nachts, en op vrijdag en zaterdagnacht zelfs tot vier uur, mocht open blijven. In mei 2005 werd de Zanzibar definitief gesloten.
 
De Zanzibar speelt een belangrijke rol in de zaak van de [[vermissing van Piet Hölskens en Hans Martens]].


[[categorie:café]]
[[categorie:café]]

Huidige versie van 28 mei 2022 om 22:16

Zanzibar 1 adv 1993.jpg
Interieur van de "Zanzi bar". Foto: collectie gemeente Deurne

De Zanzibar was een nachtbar aan de Molenstraat 13 in Deurne.


De Zanzibar werd op 31 mei 1961 geopend door het echtpaar Wilma en Math Verheijen-Althuizen. Tot begin 1975 hebben Wilma en Matje het horecabedrijf geëxploiteerd. Dit kwam tot een einde door een brand in 1975.

Op 17 februari 1976, na een totale verbouwing, is de Zanzibar opnieuw geopend door Truus en Toon Aldenzee. De naam Zanzi-Bar bleef gehandhaafd. Toon was toen nog actief als muzikant in het orkest Los Mamboleros, maar is kort na de opening gestopt. Hij zorgde in zijn nachtbar regelmatig voor live-muziek door met veel passie en plezier op zijn trompet te spelen. In die tijd adverteerde de Zanzibar ermee dat zij van 22 uur tot middernacht open waren.

In de jaren negentig was de Zanzibar, ook wel Zanzi-Bar, het eerste café in Deurne dat tot drie uur 's nachts, en op vrijdag en zaterdagnacht zelfs tot vier uur, mocht open blijven. In mei 2005 werd de Zanzibar definitief gesloten.

De Zanzibar speelt een belangrijke rol in de zaak van de vermissing van Piet Hölskens en Hans Martens.