U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Zorgcentrum Het Rijtven

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 4: Regel 4:


==Ontstaan==
==Ontstaan==
Het zorgcentrum is rechtstreeks voortgekomen uit de zorg die eind jaren 1950 geboden werd door de [[Zusters Franciscanessen]] te Asten. Zij namen toen de zorg op zich voor een vijftal geestelijk gehandicapten, onder wie Antonet Aarts (1950-1999). Zij vestigden zich in een oud schoolgebouwtje in Ommel. Eén van de verpleegkundigen van het eerste uur was de Deurnese zuster [[Johanna Maria Nooijen (1919-2007)|Renata]].
Het zorgcentrum is rechtstreeks voortgekomen uit de zorg die eind jaren 1950 geboden werd door de [[Zusters Franciscanessen]] te Asten. Zij namen toen de zorg op zich voor een vijftal zwakzinnigen, waaronder Antonet Aarts (1950-1999). Zij vestigden zich in een oud schoolgebouwtje in Ommel. Eén van de verpleegkundigen van het eerste uur was de Deurnese zuster [[Johanna Maria Nooijen (1919-2007)|Renata]].


Deze zusters leidden ook het Leonardushuis te Beek en Donk. Toen dat te klein en ondoelmatig werd, kochten zij in 1963 van Staatsbosbeheer een bosperceel van 18 hectare genaamd '''t Rijtven'' nabij [[café De Barrier]] in het [[Zandbos]]. De bouwwerkzaamheden op dit terrein werden door aannemer Van Bree uit Someren uitgevoerd; de architect was de heer Hansen uit Rosmalen. Op 6 oktober 1969 werd van het nieuwe complex het eerste gebouw, de huidige ''[[De Biekorf|Biekorf]]'', betrokken. Aanvankelijk zou het geheel '' 't Rijtven'' gaan heten. Omdat deze locatie organisatorisch verbonden was met het Leonardushuis in Beek en Donk werd toch gekozen voor de naam ''Leonardushuis''. Later werd deze naam alsnog vervangen door '' 't Rijtven''. In januari 1974 werd de [[Stichting Het Rijtven]] bij notariële akte opgericht.
Deze zusters leidden ook het Leonardushuis te Beek en Donk en toen dat te klein ondoelmatig werd kochten zij in 1963 van Staatsbosbeheer een bosperceel van 18 hectare genaamd '''t Rijtven'' nabij [[café De Barrier]] in het [[Zandbos]].<br>
De bouwwerkzaamheden op dit terrein werden door aannemer Van Bree uit Someren uitgevoerd en de architect van de heer Hansen uit Rosmalen. Op 6 oktober 1969 werd van het nieuwe complex het eerste gebouw, de huidige ''[[De Biekorf|Biekorf]]'', betrokken. Aanvankelijk zou het geheel '' 't Rijtven'' gaan heten maar omdat deze locatie organisatorisch verbonden was met het Leonardushuis in Beek en Donk werd toch gekozen voor de naam ''Leonardushuis''. Later werd deze naam alsnog vervangen door '' 't Rijtven''.<br>
In januari 1974 werd de [[Stichting Het Rijtven]] bij notariële akte opgericht.


==Uitbreidingen==
==Uitbreidingen==
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)