DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Harmoniestraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De Harmoniestraat is een straat in het centrum van Deurne.


In de vroege jaren '70 werd de straat aangelegd als onderdeel van het plan rond winkelcentrum De Martinet en gemeenschapshuis De Vierspan. De straat liep in L-vorm vanaf de Hogeweg tussen de achtergevel van het postkantoor en de harmoniezaal richting het parkeerterrein van het vroegere winkelcentrum, en van daar tot aan de Molenstraat. Sinds 1989 stond aan dit laatste gedeelte het gebouw van jongerensociëteit Den Deel.

Sinds de voltooiing van het winkelcentrum Wolfsberg is ook de vroegere Posthoek onderdeel van de Harmoniestraat. De doorsteek naar de Molenstraat verdween. Het voormalige gedeelte langs de bibliotheek is als fiets- en voetpad naar het plein Wolfsberg bewaard gebleven, maar draagt niet meer de naam Harmoniestraat.

Daardoor is de Harmoniestraat sinds 2010 gereduceerd tot de straat achter het postkantoor en de vroegere Posthoek langs de zijgevel van het postkantoor en het Cultuurcentrum Martien van Doorne. Het adres Harmoniestraat kent sindsdien slechts drie huisnummers, namelijk 1, 3 en 5. De straat heeft postcode 5751 KW.