DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Joost Manders (1972)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Joost Manders (Deurne 1972) is tot ver buiten Deurne bekend als een muzikale duizendpoot, die bewezen heeft vele zanggenres fantastisch te kunnen invullen: van pop en rock tot klassiek. Via een aantal rollen in musicals is de passie voor zang ontstaan.


Zo speelt Manders o.a. in de "The Blues Brothers", een 11-koppige tributeband waar hij disco- en rocknummers afwisselt met opera-aria's. Denk bijvoorbeeld aan Amigo's Para Siempre, Conte Partiro of "The Opera" van de Dizzy Man's Band".

Manders is ook actief in het gezelschap "Huhum". Huhum bestaat uit de twee tenoren Joost Manders uit Deurne en Stan Lambregts uit Delft, ondersteund door pianiste Rosemarie Seuntiëns uit Asten. Samen met deze artiesen staat Manders garant voor een veelzijdige muzikale avond met klassieken en toch geen opera, komisch en kolderiek en toch geen cabaret. Een show met een aantal op humoristische wijze gezongen opera-aria’s waarbij, naast de zang, met name de mimiek een belangrijke factor speelt.

Daarnaast is Joost ook regelmatig te zien en te horen op diverse Promsconcerten met nummers variërend van Paradise by the dashboardlight tot Verdi's Li Biamo, treedt hij regelmatig op in het Cultuurcentrum Martien van Doorne en reist hij af en toe mee met de Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) naar internationale concerten.

In het dagelijkse leven is Manders werkzaam in de verpakkingsindustrie.

Externe Link[bewerken]