DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Knapen Trailers

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo Knapen Trailers (anno 2011)

Knapen Trailers is een bouwer van lichtgewicht trailers en is voortgekomen uit Knapen’s Wagenbouw uit Deurne.


Knapen Trailers is voortgekomen uit “Knapen’s Wagenbouw" dat opgericht werd door Antoon (Toon) Knapen (1909-1979) en die alle soorten carrosserieën bouwde waarbij hij veelal hout en staal gebruikte en nog zelf de verfkwast ter hand nam om het geheel een beschermlaag en kleur te geven.

In 1977 namen zijn zonen Jan en Piet Knapen het bedrijf van hun vader over. In 1984 splitsten beide broers het bedrijf op omwille van hun afwijkende interesses. Jan ging op het bestaande adres verder onder de naam Knapen Hydrauliek en specialiseerde zich verder op de bouw van veewagens. Piet begon op hetzelfde adres met de bouw van lichtgewicht aluminium Trailers onder de naam Knapen Trailers.

Midden 1985 verhuisde Piet zijn bedrijf naar het pand van de oude betonfabriek Van den Broek aan de Steenovenweg in de Sint-Jozefparochie.

Met de slogan; "no guts, no glory" hoog in het vaandel begon hij per 1 januari 1990 op de locatie Theo van Doesburgstraat 8, op het bedrijventerrein De Leemskuilen, met de bouw van lichtgewicht aluminium kippers voor de Duitse, Zwitserse en Nederlandse markt.

Een van de door Knapen geleverde lichtgewicht trailers met schuifvloersysteem.
Foto: ter beschikking gesteld door de communicatieafdeling van Knapen Trailers.

Sinds eind jaren 90 is Knapen Trailers een vooraanstaand Europees bedrijf als het gaat om de ontwikkeling en fabricage van lichtgewicht opleggers met schuifvloersystemen en is zeer actief als het gaat om het verder ontwikkelen van de producten dat gebeurt in nauwe samenwerking met de klanten en/of dealers.

Piet Knapen verkocht zijn bedrijf in 2006 aan het toen vierkoppige management. Inmiddels is Peter Joosten , zoon van Marinus Joosten, de enige aandeelhouder en tevens algemeen directeur van het bedrijf. In 2003 was al het besluit genomen om tot specialisatie op trailers met een schuifvloer systeem over te gaan. De productie van gewone kippers werd gestopt

Externe Link[bewerken]