Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Maassingel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Maassingel met Deltasingel richting Zeilbergse molen in 1976.
Burgemeester Hoebens beklimt een ladder voor het in top hijsen van de vlag op een van de 24 in aanbouw zijnde huizen aan de Maassingel op de hoek met de Deltasingel op 10 juli 1975

De Maassingel is de centrale ontsluitingsstraat van de wijk Koolhof.


Binnen het stedenbouwkundige ontwerp voor de wijk Koolhof speelt de Maassingel een centrale rol. Samen met de Zaan en Schelde vormt het grootste deel van de weg een cirkel, die via 7 radialen (met de klok mee Stijn Streuvelslaan, Lek/Waal, Dintel, Maassingel, Zaan, Maassingel en Antoon Coolenlaan) verbonden is met de wegen rond de oudere wegen rond de wijk. De weg is waarschijnlijk eind jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd en begin jaren zeventig werden de eerste woningen gebouwd.

De invulling van de wijk vond plaats door wegen aan te leggen binnen de cirkel (Rijn, Linge, IJssel, Jeker, Niers, Geul, Regge, Roer, Merwede, Gouwe, Eems, Hunze en Hoendiep) en tussen de cirkel en de wegen rond de wijk (Swalm, Vecht, Spaarne, Leigraaf, Dieze, Dommel, Donge, Weerijs, Reusel, Botlek, Eendracht, Zijpe, Grevelingen, Sloe, Zuiderdiep, Wielingen, Haringvliet, Krammer, Zwin en Amer plus de radialen). De Deltasingel is als het ware een extra cirkel aan de centrale weg.