Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Mensen, meningen en gedachten

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Mensen, meningen en gedachten was een wekelijkse krantenrubriek door de SVD-pater Ad de Boer, eerst in Peelbelang en later in het Weekblad voor Deurne.


De rubriek van pater Ad de Boer verscheen voor het eerst in 1972 in Peelbelang. De onderwerpen waren zeer gevarieerd. In deze rubriek probeerde pater Ad de Boer zijn lezers, meer dan twintig jaar lang, een goede gedachte mee te geven en een lichtpuntje voor de nieuwe week.

Een jaar voor zijn dood schreef hij een artikel met de titel Afscheid nemen van deze aarde, niet vermoedend dat dit een jaar later voor hem actueel zou worden. Wie sterft laat alles achter, het zijn, het spreken, het denken en vooral het liefhebben. Alles laat hij achter en dat valt niet mee.

Toen de ziekte van pater Ad de Boer zich verergerde werd hij in het Radboudziekenhuis in Nijmegen opgenomen en schreef hij een laatste bijdrage als afscheid aan zijn lezersschare. Daarin veronderstelde hij onder andere dat hij wellicht teveel eer had gekregen voor zijn eenvoudige stukjes. Het ga u allen goed zo schreef hij en eindigde met een gedichtje uit het boekje Religieuze Poëzie met de titel Moeilijk afscheid.