U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Ridder in de Orde van Sint-Silvester

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Silvesterorden.jpg|thumb|Ster van een Ridder in de Orde van de H. Paus Silvester, 1841]]
[[Bestand:Silvesterorden.jpg|thumb|Ster van een Ridder in de Orde van de H. Paus Silvester, 1841]]
De Silvesterorde, ook de '''Orde van Sint-Silvester''' kent een onderscheiding voor leken, die in de Katholieke Kerk wordt uitgereikt.
'''De Silvesterorde, ook wel de Orde van Sint-Silvester'''




De orde werd in 1841 als een ridderorde met de graden van commandeur en ridder ingesteld door paus Gregorius XVI en is vernoemd naar paus Silvester I, die van 314 tot 335 na Christus paus was en keizer Constantijn de Grote zou hebben gedoopt.<br>
De Silvesterorde, ook de Orde van Sint-Silvester genoemd, is een onderscheiding voor leken, die in de Katholieke Kerk wordt uitgereikt.<br> De ridderorde werd in 1841 als een ridderorde met de graden van Commandeur en Ridder ingesteld door Paus Gregorius XVI en is vernoemd naar Paus Silvester I, die van 314 tot 335 na Christus paus was en keizer Constantijn de Grote zou hebben gedoopt.<br> De orde ontstond door de reorganisatie van de zeer in diskrediet geraakte 'Orde van het Gulden Spoor' en de insignia van de' Orde van Sint-Silvester' die oorspronkelijk 'Ordo Sanctus Silvestris Papae e Militia Aurarta' heette droegen onder de onderste arm van het kruis een gouden ridderspoor.
De orde ontstond door de reorganisatie van de zeer in diskrediet geraakte 'Orde van het Gulden Spoor' en de insignia van de' Orde van Sint-Silvester', die oorspronkelijk 'Ordo Sanctus Silvestris Papae e Militia Aurarta' heette, droegen onder de onderste arm van het kruis een gouden ridderspoor.


De Orde van Sint-Silvester is na de Orde van Christus, de Orde van het Gulden Spoor, de Orde van Pius en de Gregoriusorde de hoogste onderscheiding die de Katholieke Kerk uitreikt.
De Orde van Sint-Silvester is na de Orde van Christus, de Orde van het Gulden Spoor, de Orde van Pius en de Gregoriusorde de hoogste onderscheiding die de Katholieke Kerk uitreikt.


De Ridders dragen het kleinood aan een smal lint op de linkerborst. Het kleinood van de orde is een wit geëmailleerd gouden kruis van Malta. Op het kruis is een goudomrand blauw medaillon met het gouden portret van de heiligverklaarde paus geplaatst. Tussen de armen zijn vier maal acht korte gouden stralen gezet. Er is geen verhoging in de vorm van een krans, trofee of kroon. De ster is van zilver en heeft acht punten. Op de ster is het kleinood gelegd. Het lint is donkerrood met twee brede zwart strepen.<br>
De Ridders dragen het kleinood aan een smal lint op de linkerborst.Het kleinood van de orde is een wit geëmailleerd gouden kruis van Malta. Op het kruis is een goudomrand blauw medaillon met het gouden portret van de heiligverklaarde paus geplaatst. Tussen de armen zijn viermaal acht korte gouden stralen gezet. Er is geen verhoging in de vorm van een krans, trofee of kroon. De ster is van zilver en heeft achtpunten. Op de ster is het kleinood gelegd. Het lint is donkerrood met twee brede zwart strepen.<br> In het Latijn is het : ''Ordo Sanctus Silvestris Papa'' of ''Ordine di San Silvestro Papa''  
In het Latijn is het: ''Ordo Sanctus Silvestris Papa'' of ''Ordine di San Silvestro Papa''.


Voor een overzicht van de dragers uit de [[gemeente Deurne]] die reeds in DeurneWiki beschreven zijn, zie [[:Categorie: Ridder in de Orde van Sint-Silvester]].
Voor een overzicht van de dragers uit de [[gemeente Deurne]] die reeds in DeurneWiki beschreven zijn, zie [[:Categorie: Ridder in de Orde van Sint-Silvester]].
Regel 16: Regel 14:
{| class="wikitable sortable"
{| class="wikitable sortable"
|-
|-
|+Ridders in de Orde van Sint-Silvester die nog geen eigen pagina in DeurneWiki hebben
|+Ridders in de Orde van Sint-Silvester
|-
|-
!Gedecoreerde
!Gedecoreerde
Regel 32: Regel 30:
|-
|-
|}
|}
[[Categorie:Ridder in de Orde van Sint-Silvester| ]]
[[Categorie:Ridder in de Orde van Sint-Silvester]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)