U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Anna Johanna van Eekeren (1892-1983)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 17: Regel 17:




Anna was een dochter van [[Johannes Antonius van Eekeren (1852-1919)]] en vroedvrouw [[Maria Catharina Goedhart (1864-1920)]].  
Anna was een dochter van [[Johannes Antonius van Eekeren (1852-1919)]] en vroedvrouw [[Maria Catharina Goedhart (1864-1920)]]. Haar vader werd in Maasbommel geboren en haar moeder in Bergen (L).


Haar ouders verhuisden naar [[Helenaveen]] toen Anna zes jaar was. Ze koos als derde dochter net als haar oudere zusters, eveneens voor het beroep vroedvrouw. Ze vertrok op 17 september 1914 naar Heerlen voor een tweejarige verloskundige opleiding. Op 27 juli 1916 kwam ze terug.
Haar ouders verhuisden naar [[Helenaveen]] toen Anna zes jaar was. Ze koos als derde dochter net als haar oudere zusters, eveneens voor het beroep vroedvrouw. Ze vertrok op 17 september 1914 naar Heerlen voor een twee-jarige verloskundige-opleiding. Op 27 juli 1916 kwam ze terug.


Ze vestigde zich als vroedvrouw in Helmond en bracht meer dan 19.000 baby's ter wereld in Helmond en omgeving.
Ze vestigde zich als vroedvrouw in Helmond en bracht meer dan 19.000 babytjes ter wereld in Helmond en de omgeving.


Naast al de dag- en nachtelijke taken vond zij nog altijd tijd om ongelooflijke hoeveelheden kleertjes te maken voor de missie in verre landen.
Naast al de dag- en nachtelijke taken vond zij nog altijd tijd om ongelooflijke hoeveelheden kleertjes te maken voor de missie in verre landen.


Ze kreeg voor het vele werk de pauselijk onderscheiding [[Pro Ecclesia et Pontifice]]. Op Koninginnedag 1961 mocht ze de [[eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau]] in ontvangst nemen.
Ze kreeg voor het vele werk de pauselijk onderscheiding [[Pro Ecclesia et Pontifice]] en de eremedaille verbonden aan: [[De orde van Oranje Nassau]].
 
{{DEFAULTSORT:Eekeren,Anna Johanna}}
[[categorie:Van Eekeren|Anna Johanna]]
[[categorie:vroedvrouw]]
[[categorie:Pro Ecclesia et Pontifice]]
[[Categorie:Eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)