U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Meedoen

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

DeurneWiki bestaat sinds 11 april 2010 en is met hulp van velen een prachtig en blijvend naslagwerk over Deurne en haar kerkdorpen Helenaveen, Liessel, Neerkant en Vlierden.

Dagelijks zijn er vele honderden bezoekers die de duizenden artikelen in DeurneWiki raadplegen en/of aanvullen. De aanwezige artikelen zijn grotendeels door hen geschreven en verbeterd.


MEEDOEN kan op diverse manieren


Door zelf toevoegen van informatie

Veel mensen weten nog niet dat ze, thuis via de eigen computer, zelf ook eenvoudig informatie en foto's kunnen toevoegen. Anderen weten het wel maar vinden het nog te moeilijk. Doe mee met het beschrijven en ontsluiten van de geschiedenis van onze eigen leefomgeving


Door het aanleveren van informatie

Vind u het moeilijk en wilt u het toevoegen liever aan anderen overlaten? Ook dan kunt u meedoen door uw foto's, films, verhalen, krantenknipsels, jubileumboekjes, digitale bestanden enzovoorts (ter scanning) beschikbaar te stellen.


Door financiële ondersteuning

Joost de Haan is vanaf de lancering als vrijwilliger medeverantwoordelijk voor de technische realisatie van DeurneWiki. Hij zet zich als vrijwilliger nog steeds belangeloos in voor het implementeren en updaten van de software en het geven van technische ondersteuning.

Om de duurzaamheid van DeurneWiki ook voor de toekomstige generaties te garanderen, draait DeurneWiki op professionele hardware in een datacenter. Deze hoster zorgt voor deskundige beveiliging en back-ups en kan na een incident direct ingrijpen en herstellen. De hoge kosten konden in de beginjaren betaald worden uit donaties en van de gewonnen geldprijzen in 2010 en 2011.

U kunt ons helpen de continuïteit van DeurneWiki financieel te waarborgen door:

  1. lid te worden van onze heemkundekring,
  2. vriend te worden van onze heemkundekring,
  3. uw vrijwillige donatie,
  4. tijdens de clubkascampagne van Rabobank Peelland Zuid, voor leden van die bank, uw stem uit te brengen op heemkundekring H.N. Ouwerling
HeemhuisDeurne.jpg
Vrije inloop heemhuis Deurne
Het heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne is elke eerste woensdagmorgen van de maand van 10:00 tot 12:00 uur de ontmoetingsplek voor iedereen die mee wil doen met het completer maken van de Deurnese Historische Encyclopedie.

Tijdens de inloopuren is het mogelijk vragen en verzoeken over DeurneWiki
aan de aanwezige leden van heemkundekring H.N. Ouwerling
voor te leggen of historisch materiaal ter scanning aan te bieden.


U hoeft geen afspraak te maken, u kunt zo binnenlopen.