U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Hoofdpagina

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


DeurneWiki

de historische encyclopedie voor de gemeente Deurne

LEESMIJ EERST
Hulp en contact

DeurneWiki telt op dit moment 15.390 artikelen, 60.212 afbeeldingen en 815 geregistreerde gebruikers.
 
 
Icoon

Nieuwste DeurneWiki Pagina's en willekeurig plaatje

nieuwste pagina's:
 1. Helmondseweg 76
 2. Hendrik Bouwmans (1830-1908)
 3. Veendijk 9
 4. Elizabeth Scheepers (1875-1940)
 5. Henrica Seelen (1864-1924)
Willekeurige afbeelding:

Foto 24.716 - De achterkant van Zuivelfabriek Sint Isidorus, nu de provinciewijk. Het lange gebouw links van de schoorsteen is zaal Van Moorsel.
 
 
Icoon

Uitgelicht

Zelf informatie aan DeurneWiki toevoegen of corrigeren?

Wist u dat iedereen (ook u) artikelen kan aanpassen of aanmaken in DeurneWiki? Doet u dat vooral ook zodat DeurneWiki nog rijker wordt aan informatie. Klik op "bewerken" bovenaan de pagina om een pagina aan te vullen of te corrigeren.
Vind u de codes of opmaak nog lastig? Zie dan de minicursus DeurneWiki voor beginners
Lees Hulp en contact om meer te weten over het beleid en hoe pagina's aan te passen. Kijk ook eens op de helppagina!

Zoeken in het fotoarchief in DeurneWiki

U kunt het fotoarchief door middel van een zoekterm (alleen hele woorden) doorzoeken. Door in het scherm Speciaal Zoeken de zoekterm in te vullen en op Foto's te klikken (NIET op Zoeken dus).

De schoenendoos van oma

De schoenendoos van oma is vaak een onuitputtelijk bron van informatie. Grootmoeder stopte daar van alles in: ansichtkaarten, krantenknipsels, jubileumboekjes en de oude (vergeelde) foto’s van toen. Laat ze niet verloren gaan, breng ze NIET naar de stort maar naar het heemhuis svp!
 
 
Icoon

Wie wat waar?

18.902.jpg

Een van de laatste foto's die in de gelijknamige rubriek "Wie wat waar" gepubliceerd werd.
Alle foto's zien in deze rubriek op DeurneWiki? Ga dan naar de pagina van Wie wat waar Het fotoarchief van heemkundekring H.N. Ouwerling bevat een groot aantal collecties afkomstig van (ex) inwoners van de gemeente Deurne. Het aangeboden historisch fotomateriaal uit de gemeente Deurne wordt door de werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling verzameld, gedocumenteerd en opgeslagen.

In het fotoarchief bevinden zich echter nog veel foto’s waarvan niet bekend is wie, wat, waar, wanneer en waarom gefotografeerd is. De werkgroep van heemkundekring H.N. Ouwerling probeert de ontbrekende informatie alsnog te achterhalen.

Indien u meer kunt vertellen over de foto(’s) in de rubriek Wie wat waar dan vragen wij u vriendelijk, onder vermelding van het relevante fotonummer, contact op te nemen met Hans of Anneke van Hoek e-mail: hoek300@ziggo.nl.
 
 
Icoon

Oude filmverslagen over Deurne

Heeft u nog oude filmbeelden over Deurne of haar kerkdorpen? Heemkundekring H.N. Ouwerling wil graag een (digitaal) kopie ervan in haar filmarchief opnemen en eventueel gebruiken voor DeurneWiki en andere publicaties.

Korte videoverslagen kunt u laten uploaden naar het YouTube kanaal van de werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling. Contact opnemen met leden van de werkgroep Beeld en Geluid kan via info@heemkundekringdeurne.nl.
 
 
Icoon

Een historisch feitje

Coll PK P1040074 jaap vd leijsing detail.JPG

Oude Jaap verliet Liessel in 1921

De Zuid-Willemsvaart van 15 april 1921 meldde het volgende:

LIESSEL.
Een der oudste inwoners onzer parochie, huizende op de Leizing is vertrokken. Reeds vroeger zijn meerdere pogingen aangewend om hem tot vertrek te bewegen, maar die bleken steeds tevergeefs. Nadat onze Burgemeester hem Woensdag met een bezoek had vereerd en Sinjeur was gefotografeerd, schijnt de zaak veranderd. Zoo juist passeerde hij door ons dorp op de kar van voerman Dielissen. Uit ieder huis kwamen belanghebbenden en nieuwsgierigen om Jaap van de Leizing goeden dag te zeggen. Bij het Boerenbondsgebouw werd door Meester van Helden en Engels het signalement vastgesteld. Wigvormig, hoog 1.80 M. breed 1.20 M., dik ruim 60 c.M., gewicht 1780 kilo's Men beweert dat de reuzenkei in de Ardennen is geboren.[1]
Bronnen, noten en/of referenties
 
 
Icoon

Colofon

DeurneWiki

 • DeurneWiki is een digitale historische encyclopedie over de gemeente Deurne.
 • DeurneWiki is een publicatie van heemkundekring H.N. Ouwerling.
 • Technisch gerealiseerd december 2009 door Joost de Haan.
 • Is gebaseerd op database webapplicatie MediaWiki 1.39.3.
 • Is gelanceerd op internet op 11 april 2010.
 • Beheer en coördinatie:
  • Leden van de werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling schrijven, redigeren, plaatsen foto’s en updaten de teksten in de database en instrueren personen die aan deze activiteit deel willen nemen.
  • Technische beheer, opleidingen, training en advies: Joost de Haan
  • Duurzame digitale opslag, VPS: YourHosting

Contact

Algemeen

DeurneWiki huldigt het principe dat iedereen, waar ook ter wereld, alles en altijd kan wijzigen. Mogen bijdragen aan DeurneWiki is geen recht, maar een voorrecht. Wie dit voorrecht misbruikt kan geblokkeerd worden.

Disclaimer

Ofschoon alle teksten en afbeeldingen zorgvuldig gecontroleerd worden neemt het bestuur van heemkundekring H.N. Ouwerling geen verantwoording voor eventuele fouten, onvolledigheden of schending van auteursrechten in DeurneWiki. Zodra blijkt dat auteursrechten aantoonbaar geschonden zijn zal het betreffende stuk door de beheerders verwijderd of aangepast worden.

We doen ook ons uiterste best van alle betrokkenen toestemming te verkrijgen voor publicatie van gegevens over nog levende personen. Staan uw gegevens op deze website en hebt u daar bezwaar tegen, dan horen wij dat graag en zullen wij deze zonder navraag naar redenen verwijderen.
P Photography.png

Fotoarchief

Mens en Maatschappij
Mens en Maatschappij
Kcoloreditnl.png

Cultuur

Geschiedenis, Landen & Volken, Taal

Geschiedenis

Persoon

Persoon

P geography.png

Geografie