Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Bewerken van Dorpplein van Liessel

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 8: Regel 8:
In het eerste conceptvoorstel werd nog "Marktveld van Liessel" als straatnaam genoemd maar uiteindelijk niet gekozen.   
In het eerste conceptvoorstel werd nog "Marktveld van Liessel" als straatnaam genoemd maar uiteindelijk niet gekozen.   


Bij de [[Huisnummering 1950-1955|adreswijziging]] ingaande 1 januari 1955, kwam de straatnaam Dorpplein te vervallen. De woningen aan het Marktplein worden sindsdien geadresseerd aan de aangrenzende straten [[Hoofdstraat]] en [[Monseigneur Berkvensstraat]]
Het plein werd in 1860 aangelegd door de [[gemeente Deurne en Liessel]] en tevens voorzien van een [[pomp aan het Marktplein Liessel|dorpspomp]].
Het plein is tegenwoordig omzoomd met kastanjebomen en heeft de vorm van een driehoek. Voor de [[Tweede Wereldoorlog]] stond er aan de zuidelijke punt een [[transformatorhuisje]]. Aan de noordelijke punt staat het [[Kruisbeeld Liessel|kruisbeeld]], dat de oorlogsjaren overleefde.<br> Na de oorlog heeft het tijdelijk ( na een herinrichting) op de lege plek aan de [[Monseigneur Berkvensstraat]] gestaan.


Voor verdere informatie over het dorpplein, de kom van Liessel, wordt verwezen naar: [[marktplein  Liessel]].  
Aan de noordelijke en westelijke punt van het plein zijn twee zwerfkeien ingemetseld, namelijk de [[Buntse Kei]] en [[Jaap van de Leijsing]]. De westelijke punt van het plein staat als [[Keienhof]] bekend.


Vanaf 1982 staat er een door [[Rabobank Liessel]] bij haar 75-jarige bestaan geschonken dorpspomp die de herinnering aan de vroegere pomp die daar gestaan heeft levendig moet houden. Op het "monumentje" is tevens een replica aangebracht van de wapensteen dat zich vroeger bij de ingang van het inmiddels lang verdwenen [[Blokhuis (Liessel)|Blokhuis]] moet hebben gesierd.
Het huidige plein is als parkeerplaats voor auto’s ingericht en wordt tevens als evenemententerrein gebruikt.


[[categorie:straat]]
[[categorie:straat]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)