U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Kasteelplein E.62

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
  [[Bestand:29.517.jpg|thumb|right|400px|De kinderen van Willem van Bree bij hun oude boerderijtje aan de Kasteelplein E.62. Foto collectie Jan Snijders]]
  [[Bestand:29.517.jpg|thumb|right|400px|De kinderen van Willem van Bree bij hun oude boerderijtje aan de Kasteelplein E.62. Foto collectie Jan Snijders]]
Het boerderijtje op het adres '''Kasteelplein E.62''' werd vooral bekend door een aantal publicaties in de Katholieke Illustratie.
Het boerderijtje aan de '''Kasteelplein E.62''' werd vooral bekend door een aantal publicaties in de Katholieke Illustratie.




Genoemd boerderijtje was in het bezit van [[Willem van Bree (1827-1914)]] en werd na de dood van beide ouders door de ongehuwd gebleven kinderen Willem, Noud/Nard) en Mie bewoond. Tijdens de [[mobilisatie 1939-1940]] was het bouwvallige pandje in het bezit van de buurman [[Theodorus van Deursen (1882-1966)|Theodorus (Dorus) van Deursen (1882-1966)]], eigenaar en bewoner van [[hoeve Eikelhof]].
Genoemd boerderijtje was in het bezit van [[Willem van Bree (1827-1914)]] en werd na de dood van beide ouders door de kinderen Willem, Noud/Nard) en Mie bewoond. Tijdens de [[mobilisatie 1939-1940]] was het bouwvallige pandje in het bezit van zijn buurmaan, de eigenaar van [[hoeve Eikelhof]], [[Theodorus van Deursen (1882-1966)|Theodorus (Dorus) van Deursen (1882-1966)]].


Dorus liet het pand slopen door [[27 RI|militairen van het 27ste Regiment Infanterie]], die belast waren met de bouw en inrichting van het barakkenkamp dat gebruikt moest gaan worden voor de huisvesting van in [[Walsberg]] gelegerde gemobiliseerde militairen. Het vrijgekomen puin werd door hen gebruikt om de toegangsweg naar het barakkenkamp te verharden.
Dorus liet het pand slopen door [[27 RI]] militairen die belast waren met de bouw en inrichting van het barakkenkamp dat gebruikt moest gaan worden voor de huisvesting van in [[Walsberg]] gelegerde gemobiliseerde militairen. Het vrijgekomen puin werd door hen gebruikt om de toegangsweg naar het barakkenkamp te verharden.


Na de [[Tweede Wereldoorlog]] werd het barakkenkamp omgebouwd tot een woonwijk met noodwoningen die [[Vrede-oord]]  genoemd werd.   
Na de [[Tweede Wereldoorlog]] werd het barakkenkamp omgebouwd tot een woonwijk met noodwoningen die [[Vrede-oord]]  genoemd werd.   
<gallery perrow="3" widths="230" heights="180" caption="">
<gallery perrow="3" widths="230" heights="180" caption="">
Bestand:06.215.jpg|Moeder Mie en dochter Mie tijdens een koffie-uurtje.
Bestand:06.215.jpg|Moeder Mie en dochter Mie tijdens een Koffie-uurtje.
Bestand:06.216.jpg| Moeder Mie) van Bree-Verhees samen met de zonen Noud/Nard en Willem bij de de open schouw.  
Bestand:06.216.jpg| Moeder Mie) van Bree-Verhees samen met de zonen Noud/Nard en Willem bij de de open schouw.  
Bestand:06.217.jpg|Noud / Nard, zus Mie en broer en zoon Willem bij de open schouw, rechts een spinnewiel en links de bedstee van Mie.
Bestand:06.217.jpg|Noud / Nard, zus Mie en broer en zoon Willem bij de open schouw, rechts een spinnewiel en links de bedstee van Mie
</gallery>
</gallery>
Alle foto's, komend uit de collectie van de [[gemeente Deurne]], zijn van circa 1917/1918 en werden in de ''Katholieke Illustratie'' gepubliceerd onder de titel ''BRABANTSCH DORPSLEVEN''.
Alle foto's komen uit de collectie van de [[gemeente Deurne]], zijn van circa 1917/1918 en werden gepubliceerd onder de titel ''BRABANTSCH DORPSLEVEN''  
===Bron===
Aldus Petrus Antonius (Piet) van Deursen, jongste kind / zoon van Dorus van Deursen, tijdens een interview met Theo Vosmeer op vrijdag 11 maart 2016


{{Appendix|1=alles|2=
[[categorie:Boerderij]]
* Interview met Petrus Antonius (Piet) van Deursen, het jongste kind van Dorus van Deursen, door [[Theo Vosmeer]] op vrijdag 11 maart 2016.
}}
 
[[categorie:voormalig adres]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikte sjabloon: