U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Wilhelmina Johanna Aloysia Koolen (1913-2002)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 13: Regel 13:
| bidprentje    = [http://bidprentjesarchief.nl/?pagina=nba-show-form&id=35841&i=118 NBA]
| bidprentje    = [http://bidprentjesarchief.nl/?pagina=nba-show-form&id=35841&i=118 NBA]
}}
}}
{{link stamboom|stamboom=''[[Koolen]]''}}
{{link stamboom|stamboom=[[Koolen|Klik hier voor de<br>stamboom van '''"Koolen"''']]}}
'''Wilhelmina Johanna Aloysia (Mien) Koolen (1913-2002)''' [[Deurnese emigranten|emigreerde]] in 1952 naar Nieuw-Zeeland en kwam in 1962 definitief terug.  
'''Wilhelmina Johanna Aloysia Koolen (1913-2002)''' ofwel "Mien Koolen" was het tweede kind van [[Frans Koolen (1873-1960)|Frans Koolen]] en [[Maria Catharina Elisabeth Verberkt (1886-1962)|Maria Catharina Elisabeth Verberkt]] en werd geboren te [[Vlierden]] op 21 juni 1913. Zij kreeg de naam van haar grootmoeder van vaderszijde [[Wilhelmina Dirks 1838-1877)|Wilhelmina Dirks]]. Zij overleed te [[Deurne]] op 5 december 2002 op 89-jarige leeftijd.


==Familie==
Mien was het tweede kind van [[Frans Koolen (1873-1960)]] en [[Maria Catharina Elisabeth Verberkt (1886-1962)]]. Zij kreeg de naam van haar grootmoeder van vaderszijde Wilhelmina Dirks 1838-1877).


==Haar leven==
== Haar leven ==
Mien Koolen vertrok na haar schooltijd als dienstbode naar Eindhoven (Stratum). Na de oorlog ging zij als kantoorbediende aan de slag in Amsterdam.  
Mien Koolen vertrok na haar schooltijd als dienstbode naar Eindhoven (Stratum). Na de oorlog ging zij als kantoorbediende aan de slag in Amsterdam. Zij vatte begin 1950 het plan om naar Nieuw-Zeeland te emigreren. Dat gebeurde in 1952 en zij ging in Wellington wonen alwaar zij samen met haar zuster Anna Koolen werkzaam was in het Wellington hospital. Vervolgens verhuisde zij naar Nelson (Zuidereiland). Mien ging naar Nederland terug voor vakantie en kwam in 1962 definitief terug naar Nederland. Ze werd de huishoudster van de Volendamse oud-pastoor Nicolaas Haveman en mogelijk werkte zij ook weer in Amsterdam. Zij had deze oud-pastoor leren kennen op een van de reizen terug naar Nederland. Hij zou missionaris geweest zijn in Indië en later in Nieuw-Zeeland zijn eigen parochie hebben gehad. Eenmaal terug in Nederland vestigde hij zich in Volendam. Mien Koolen was hier beter bekend onder de naam ''Willy''. Zo noemde zij ook zichzelf en daarom werd zij dan ook onder deze naam begraven.


Zij vatte begin 1950 het plan om naar Nieuw-Zeeland te emigreren. Dat gebeurde in 1952 en ging in Wellington wonen alwaar zij samen met haar zuster Anna Koolen werkzaam was in het Wellington hospital. Vervolgens verhuisde zij naar Nelson (Zuidereiland).
== Laatste levensjaren ==
 
Mien Koolen bleef haar leven ongehuwd. Na de dood van Nicolaas Haveman bleef zij in Volendam wonen. Eerst op de Dijk, later op de Sijmen Molstraat, beiden in het centrum. Rond 1991 verhuisde ze weer naar [[Deurne]]. De laatste jaren van haar leven verbleef zij in [[Zorgboogcentrum De Nieuwenhof|verzorgingstehuis de Nieuwenhof]] te Deurne. Haar gezondheid ging achteruit. Daar overleed zij op 5 december 2002 op 89-jarige leeftijd. Zij werd begraven op [[Jacobshof (begraafplaats)|Jacobshof]] te Deurne.
Mien ging naar Nederland terug voor vakantie en kwam in 1962 definitief terug naar Nederland en vestigde zich in Volendam. Hier werd zij de huishoudster van pastoor Nicolaas Haveman (Volendam 1901-1975 Volendam) (een pastoor uit Ned. Indië en Nieuw Zeeland, die zij had ontmoet op haar terugreis naar Nederland).
 
==Laatste levensjaren==
Na de dood van pastoor Haveman bleef zij in Volendam wonen. Eerst op de Dijk, later op de Sijmen Molstraat. Lang na Havenmans overlijden keerde Mien in de jaren '90 van de 20e eeuw terug naar Deurne.
 
Mien Koolen werd begraven op [[Jacobshof (begraafplaats)|Jacobshof]] te Deurne onder de naam "Willy Koolen", een naam die zij in Volendam zo lang had gebruikt.


{{DEFAULTSORT:Koolen,Wilhelmina Johanna Aloysia}}
{{DEFAULTSORT:Koolen,Wilhelmina Johanna Aloysia}}
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)