U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Aquarius: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1: Regel 1:
[[bestand:Aquarius.jpg|thumb|right|200px|Aquarius op het plantsoen [[Maassingel]] hoek [[Deltasingel]]. <br>foto Liesbeth v. Veghel]]
[[File:Deurne Aquarius Paulo Taborda Barreto.jpg|thumb|300px|Aquarius op het plantsoen [[Maassingel]] hoek [[Deltasingel]]. <br><small>foto Wikimedia Commons</small>]]
'''Aquarius''' is de naam van het kunstwerk op het grasplein hoek [[Deltasingel]] - [[Maassingel]].
'''Aquarius''' is de naam van het kunstwerk op het grasplein op de hoek van de [[Deltasingel]] en de [[Maassingel]].




Nadat de [[Koolhof]] gerealiseerd was kreeg deze wijk in de volksmond al spoedig de bijnaam ''Doolhof'', vooral omdat bezoekers van buiten Deurne er moeilijk hun weg konden vinden.


Nadat de [[Koolhof]] gerealiseerd was kreeg deze wijk in de volksmond al spoedig de bijnaam "Doolhof", vooral omdat bezoekers van buiten [[Deurne]] er moeilijk hun weg konden vinden.
De Deurnese kunstenaar en origamispecialist [[Paolo Taborda Barreto]], die zelf meer dan 30 jaar in de Koolhof woont, wilde met een kunstwerk de problematiek van de vindbaarheid van de straten te lijf gaan.  


De Deurnese kunstenaar en origami specialist [[Paolo Taborda Barreto]], die zelf meer dan 30 jaar in de Koolhof woont, wilde met een kunstwerk de bereikbaarheidproblematiek te lijf gaan.  
In 2000 werd op het plantsoen Maassingel hoek Deltasingel, ongeveer op de plek die in vroeger eeuwen bekend stond als [[het Hellegat]] een zes meter hoog kunstwerk van staal ''Aquarius'' geplaatst. Met dit kunstwerk wilde de kunstenaar een ode brengen aan het water omdat verschillende straten in de wijk de naam van een rivier dragen.


In 2000 werd op het plantsoen Maassingel hoek Deltasingel een zes meter hoog kunstwerk van staal "Aquarius" geplaatst. Met dit kunstwerk wilde de kunstenaar een ode brengen aan het water omdat verschillende straten in de wijk de naam van een rivier dragen.
Naast dit kunstwerk had het bewegwijzeringproject van Barreto vooral met kleuren te maken. Zo kregen 850 verkeersborden en lantaarnpalen een gekleurde reflecterende folie als "kraag". Daarnaast werden er informatieborden met een mini-plattegrond met huisnummerindicatie geplaatst.  


Naast dit kunstwerk had het bewegwijzeringproject van Barreto vooral met kleuren te maken. Zo kregen 850 verkeersborden en lantaarnpalen een gekleurde refelcterende folie als "kraag". Daarnaast werden er informatieborden met een mini-plattegrond met huisnummerindicatie geplaatst. Bij de zes hoofdingangen van de wijk kwamen zogenaamde ïnformatiepoorten" te staan.
Het totale project kostte 129.00 gulden, inclusief 33 mille honorariumkosten van Barreto.


Het totale project kostte 129.00 gulden, inclusief 33 mille honorariumkosten van Barreto
Zie ook lijst van [[Openbare kunst]] in Deurne.
==Externe link==
 
*[http://www.paperpaulo.com// Voor meer info over Paulo z’n kunstwerken klik hier ]
{{Appendix|2=
*Website [https://deurne.kunstwacht.nl/kunstwerken/bekijk/3517-aquarius Kunstwacht Deurne]
----
{{references}}
}}
 
[[Gps::{{#geocode:51.457095, 5.806331}}|]]


Zie ook lijst van [[Openbare kunst]] in Deurne.
[[categorie:Openbare kunst]]
[[categorie:Openbare kunst]]

Huidige versie van 12 feb 2022 om 00:15

Aquarius op het plantsoen Maassingel hoek Deltasingel.
foto Wikimedia Commons

Aquarius is de naam van het kunstwerk op het grasplein op de hoek van de Deltasingel en de Maassingel.


Nadat de Koolhof gerealiseerd was kreeg deze wijk in de volksmond al spoedig de bijnaam Doolhof, vooral omdat bezoekers van buiten Deurne er moeilijk hun weg konden vinden.

De Deurnese kunstenaar en origamispecialist Paolo Taborda Barreto, die zelf meer dan 30 jaar in de Koolhof woont, wilde met een kunstwerk de problematiek van de vindbaarheid van de straten te lijf gaan.

In 2000 werd op het plantsoen Maassingel hoek Deltasingel, ongeveer op de plek die in vroeger eeuwen bekend stond als het Hellegat een zes meter hoog kunstwerk van staal Aquarius geplaatst. Met dit kunstwerk wilde de kunstenaar een ode brengen aan het water omdat verschillende straten in de wijk de naam van een rivier dragen.

Naast dit kunstwerk had het bewegwijzeringproject van Barreto vooral met kleuren te maken. Zo kregen 850 verkeersborden en lantaarnpalen een gekleurde reflecterende folie als "kraag". Daarnaast werden er informatieborden met een mini-plattegrond met huisnummerindicatie geplaatst.

Het totale project kostte 129.00 gulden, inclusief 33 mille honorariumkosten van Barreto.

Zie ook lijst van Openbare kunst in Deurne.

Bronnen, noten en/of referenties