U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Basisregistraties Adressen en Gebouwen

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf BAG-systeem)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) is de verzamelnaam voor twee Nederlandse Basisregistraties, te weten de Basisregistratie Adressen (BRA) en de Basisgebouwenregistratie (BGR).

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

Deze twee basisregistraties worden samengenomen in één term omdat er één wet is die gebruik en toepassing van die basisregistraties regelt en er één instelling is waar de gegevens beschikbaar zijn. Zowel de wet als het registratiesysteem wordt aangeduid met de afkorting BAG.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De Eerste Kamer nam op 22 januari 2008 de wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen aan.[1] Deze wet regelt dat gemeenten een aantal basisgegevens over gebouwen en adressen bijhouden in één geautomatiseerd systeem. Alle overheidsorganen moeten hiervan vervolgens verplicht gebruikmaken bij de uitoefening van hun publiekrechtelijke taken. De wet werd op 1 juli 2009 van kracht. De gebruiksplicht van overheden ging op 1 juli 2011 in.

Gemeente Deurne[bewerken | brontekst bewerken]

De gemeente Deurne was op tijd klaar met de invoering van de Deurnese straten in het zogenaamde BAG-systeem. Een aantal straatnamen wijken na invoering echter qua schrijfwijze af van de destijds genomen raadsbesluiten.

Op woensdag 10 februari 2016 waren er voor de gemeente Deurne in totaal 766 straatnamen ingevoerd.


Dit artikel is nog volop in bewerking


Bronnen, noten en/of referenties
  1. De wet is gepubliceerd in Staatsblad, nr. 39, 14 februari 2008.