Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
10 jaar DeurneWiki - Deurne op de kaart gezet
Arrow Blue Right 001.svg Kaartenexpositie in het gemeentehuis
Arrow Blue Left 001.svg

Beeld en Geluid

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Theo V (overleg | bijdragen) op 11 mei 2013 om 13:52
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De werkgroep Beeld & Geluid, die sinds maart 2013 binnen de heemkundekring H.N. Ouwerling actief is, heeft als doel het archief van foto's, dia's, film- / videobeelden, geluidsfragmenten en ander beeld- en geluiddragend materiaal te conserveren, te ontsluiten en gemakkelijk toegankelijk te maken.

Binnen deze werkgroep heeft men de zorg over het:

De werkgroep heeft de taak om de beschikbare historische informatie naar het publiek te ontsluiten en voor de komende generaties duurzaam te bewaren.

Het bronmateriaal wordt gedigitaliseerd en afhankelijk van de auteursrechtelijke bescherming in het intern Digitaal Historisch Archief (DHA = Docu-Data-Deurne) of in DeurneWiki opgeslagen om op ieder gewenst moment op een effectieve en snelle manier te kunnen worden geraadpleegd. De bronbestanden (hardware) worden zo veel mogelijk beschermd en systematisch opgeborgen in zuurvrije plastic tassen. De digitale bestanden (software) worden opgeslagen bij datacenters die zorg dragen voor deskundige hosting en back-ups en die ook na een incident direct kunnen ingrijpen en herstellen. Bovendien worden lokaal regelmatig back-ups gemaakt van de digitale bronbestanden en op minimaal twee andere locaties bewaard. Daarnaast proberen leden van de werkgroep het aangeboden bronmateriaal zoveel mogelijk te documenteren.

Foto’s en bijbehorende documentatie uit het fotoarchief worden aan alle andere werkgroepen en leden van de Heemkundekring ter beschikking gesteld voor bijvoorbeeld onderzoek, publicatie en / of tentoonstellingen.

Voor de rubriek “Wie Wat Waar” zal de werkgroep regelmatig foto’s aanleveren welke dan op de website van de vereniging worden geplaatst in de hoop dat leden personen en/of omstandigheden op de foto's herkennen.

Foto’s waarbij de leden niets toe hebben kunnen voegen zullen zoveel mogelijk in de gelijknamige rubriek van het Weekblad voor Deurne geplaatst worden met een oproep aan de lezers voor nadere gegevens.==Oproep==
Heeft u wellicht nog oude foto’s en/of filmbeelden over Deurne en haar kerkdorpen bewaard? De werkgroep Beeld en Geluid van Heemkundekring H.N. Ouwerling is altijd op zoek naar historische beelden. Wilt u dan zo vriendelijk zijn om deze te scannen en het bestand te mailen naar: info@heemkundekringdeurne.nl.
Wij zijn ook graag bereid het voor u te scannen. Als tegenprestatie willen wij u in dat geval de gedigitaliseerde bestanden ter beschikking stellen.