U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Werkgroep Beeldarchief

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Beeldarchief)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De werkgroep Beeldarchief was tot maart 2013 binnen heemkundekring H.N. Ouwerling actief.


In de bestuursvergadering van maart 2013 besloot het bestuur van heemkundekring H.N. Ouwerling om de "werkgroep Beeldarchief" en de werkgroep DeurneWiki tot een nieuwe werkgroep Beeld en Geluid samen te smelten.
Tevens besloot het bestuur ten behoeve van het beheer van haar historische foto- en beeldarchief over te stappen van de offline databasesoftware Microsoft Access naar de online MediaWiki databasesoftware in DeurneWiki en de auteursrechtelijk beschermde foto’s en afbeeldingen op te slaan in het intern Digitaal Historisch Archief (DHA = Docu-Data-Deurne).

Belangrijk uitvloeisel van deze besluiten is dat alle gedigitaliseerde foto’s en afbeeldingen uit het archief die vrij zijn van auteursrechten, alsmede de bijbehorende informatie, in DeurneWiki opgeslagen zullen worden. Afbeeldingen waar wel auteursrechten op rusten worden in het intern Digitaal Historisch Archief opgeslagen.