U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Bestand:27.486.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

27.486.jpg(648 × 417 pixels, bestandsgrootte: 80 kB, MIME-type: image/jpeg)

27.486 - Prentbriefkaart met de tekst: Stationsplein Deurne. Links het stationsgebouw, met verhoogd middengedeelte, implicerend dat de foto na 1913 gemaakt is. Het meest rechtse gebouw is de goederenloods, destijds in gebruik door N.V. ATO van Gend & Loos. Tussen het stationsgebouw en de goederenloods stond gedurende een nog onbekende periode een houten schuur die bedoeld was voor de bewoners van de dienstwoning. In de periode dat Bouwe Grijpstra (1884-1973) er met zijn familie woonde bevonden zich in die schuur onder andere het kolenhok, de wasmachine en een konijnenhok en diende het tevens als opberghok voor fietsen etc. van de familieleden.

Aannemer Harry van den Acker destijds woonachtig aan de toenmalige Tramstraat 3 (nu Spoorlaan) in Deurne, kreeg rond 1950 opdracht van de Nederlandse Spoorwegen om deze schuur en een nabijgelegen gietijzeren pomp te slopen. Volgens zijn zoon Theo werd de houten schuur bijna in zijn geheel naar de overkant van de weg vervoerd en in de tuin van Harry van den Acker weer opgebouwd. De schuur diende daarna nog vele jaren als noodwoning voor Cor Keeren en zijn echtgenote. Ook de gietijzeren pomp was nog lange tijd in de voortuin op dit perceel te bewonderen.

De kaart is een uitgave van J. v.d. Eijnde en zou van 1924 zijn.

Deze foto vervangt foto: 07.875

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie12 jun 2014 23:23Miniatuurafbeelding voor de versie van 12 jun 2014 om 23:23648 × 417 (80 kB)Pieter K (overleg | bijdragen)27.486 - Prentbriefkaart met de tekst: ''Stationsplein Deurne''. Links gedeelte van Station Deurne en een man bij een fiets voor de toegangsdeur. {{Spoorlaan]], vroeger Tramstraat, en rechts begin van Stationslaan. De kaart is een u...

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: