U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Boerderij Heitveldweg 9 en 11 Helmond gem. Helmond (N.-Br.)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Theo V (overleg | bijdragen) op 10 nov 2015 om 20:52
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Boerderij Heitveldweg 9 en 11 Helmond gem. Helmond (N.-Br.)
Boerderij Heitveldweg 9 en 11 Helmond gem. Helmond (N.-Br.).jpg
Auteur ir. André Viersen, Luuk Keunen en drs. Pieter Nouwt
Uitgegeven 2001
Pagina's 110 + 5
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Boerderij Heitveldweg 9 en 11 Helmond gem. Helmond (N.-Br.) is de titel van een boek, in 2001 samengesteld door ir. André Viersen, L.J. Keunen en drs. Pieter Nouwt.

Het boek, dat als rapport onder nr. 80 verscheen als bouwhistorische verkenning door de Stichting Historisch Boerderij-Onderzoek te Arnhem, bevat een uitgebreide documentatie over de bouw- en bewoningsgeschiedenis van de boerderijpanden Heitveldweg 9 en Heitveldweg 11. Deze boerderijen werden in de tweede helft van de 19e eeuw gebouwd in opdracht van de Maatschappij van Welstand en werden vanaf 1881 bewoond door (de nazaten van) resp. Karel Manders (1840-1918) en Johannes Maas (1833-1887). De laatste bewoners waren de gelijknamige kleinzoon van Karel Manders en de achterkleinzoon van Johannes Maas, M.C.G. van Rooij. In 2001 werden beide boerderijen in opdracht van de gemeente Helmond gesloopt om plaats te maken voor het Bedrijventerrein Zuidoost-Brabant.

Het boek is aanwezig in de Bibliotheek van het heemhuis met de plaatscode 05.A.60