U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Café De Unie

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stationsstraat, Kindsheidoptocht in 1901. Rechts café De Unie = café Keuten. Foto: collectie Riek Goossens

Café De Unie, in de volksmond ook “café Keuten” of kortweg "De Keut" genoemd, was gevestigd aan de Stationsstraat 21.


Frans Keuten, vaandeldrager bij de KHD, was slager van beroep en in of kort voor 1902 vestigde hij een café in de woonkamer van zijn huis. Zijn vier kinderen Nella, Jan en Piet en Lena volgden hem op als uitbaters van het café en van de slagerij.

Onder de kastanjeboom, die nog steeds op het Dr. Anna Terruweplein prijkt, werden vroeger de varkens geslacht. De slagerij werd aan de overzijde van de straat tot 2016 voortgezet door Antoine van Baars.

Een vreemde gast

Een merkwaardig voorval deed zich in dit café voor in oktober 1911. De bezoekers van het café werden opgeschrikt door een sperwer die een mus achtervolgde en buitelend met zijn prooi het café letterlijk binnenviel. Toen men de sperwer wilde grijpen, vloog de vogel met zoveel kracht tegen de zoldering, dat hij dood neerviel.

interieur van Café De Unie / café Keuten. Foto: collectie Riek Goossens
Advertentie uit 1923 (coll. adv. hkk)


DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI[bewerken | brontekst bewerken]

De informatie die hier staat wordt gebruikt om over te hevelen naar WikiTude. Dit is onderdeel van het DeurneWiki TR Plekke project dat als doel heeft geselekteerde artikelen uit DeurneWiki over te brengen naar WikiTude, een nlwikipedia:Toegevoegde realiteit. Zie hier onder hoe WikiTude te installeren. Voor meer informatie, zie artikel DeurneWiki TR Plekke.

DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Naam Café De Unie
Wereld DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Korte WikiTude text van object Café De Unie stond op het huidige Anna Terruweplein. Het café werd in of kort voor 1902 gesticht door de slager Frans Keuten. Slagerij en café werden later voortgezet door zijn kinderen. De slagerij bestaat nog steeds en is sinds 1977 gevestigd aan de andere kant van de straat. Het café, dat in 1955 gesloten werd, was vroeger ook clubhuis van handboogvereniging Geen Moed Verloren.
Bestandsnaam van plaatje bij object voor WikiTude 25.000.jpg
Getoond plaatje 25.000.jpg
Coordinaten van het object in WikiTude 51.464220° N, 5.795068° E
Lokatie op kaart
Bezig met het laden van de kaart...

Installeren van WikiTude op uw android of iPhone mobiel[bewerken | brontekst bewerken]

Installeer WikiTude voor uw android toestel: Android robot.svg of WikiTude voor uw iPhone: IPhone.svg door op de links te klikken of via de app-market van uw toestel.