U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Verzorgingstehuis De Nieuwe Erve

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf De Nieuwe Erve)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Verplegend personeel van het bejaardenhuis De Nieuwe Erve.
Foto: collectie Peter van de Berk
In juni 2009 is het gebouw gesloopt.
Foto beschikbaar gesteld door Cor Slaats

De Nieuwe Erve was een verzorgingstehuis in Liessel op het adres Het Hofke 10.


Het tehuis werd gebouwd door Bouwmaatschappij Manders BV uit Liessel.

Op 19 augustus 1970 verhuisden de bewoners van de ouderenopvang uit het Sint-Antoniusklooster naar het nieuwe bejaardencentrum / verzorgingstehuis. In de jaren 1969 tot 1975 werden in de nabijheid van De Nieuwe Erve 32 bejaardenwoningen gebouwd. De huurders van deze woningen werden nauw betrokken bij de activiteiten van De Nieuwe Erve, waar zij kerkdiensten en diverse recreatieve evenementen konden bijwonen. De bejaarde buren konden eveneens van het tehuis warme maaltijden betrekken.

De heer Ton Slegers was sinds de oprichting in 1969 bestuurslid en vanaf 1983 voorzitter van bejaardentehuis de Nieuwe Erve. De heer Harrie Rijnders was eveneens bestuurslid van De Nieuwe Erve.

Tentoonstelling 1999[bewerken | brontekst bewerken]

In maart 1999 werd een tentoonstelling gehouden door hobbyisten die op een of andere manier via familie of personeel verbonden waren met dit bejaardencentrum. Er waren diverse fraaie zaken te bewonderen, één object stak er met kop en schouders bovenuit: de St. Jan van Den Bosch, die op schaal nagebouwd was door de in Liessel geboren Wim Smedts.

Sloop en nieuwbouw[bewerken | brontekst bewerken]

In 2001 woonden precies vijftig bejaarden in dit verzorgingstehuis. In 2006 maakte de gemeente Deurne haar nieuwe plannen bekend over de woonservicezone in Liessel.

Op 17 mei 2009 was de officiële opening van het nieuwe zorgcentrum in Liessel dat de naam Wellenshof kreeg. In de eerste week van juni verhuisden de bewoners van de Nieuwe Erve naar de appartementen.
In juni 2009 werd het gebouw gesloopt.