U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Frauck Engelberts (1880-1929)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 14: Regel 14:




Ze was een dochter van de officier van justitie Derck Engelberts (Zutphen 1852-1913 Assen) en Anna Jacoba Nepveu (Utrecht 1844-1904 Zeist), en de tweelingzus van Johanna Ignatia Daniela Anna Jacoba Engelberts die ook schrijfster was. Frauck gebruikte de initialen [[L.E.]] (Lite Engelberts), Johanna schreef onder het pseudoniem ''Ignatia Lubeley''. Ze woonden beide ongehuwd in Huis ter Heide bij Zeist vanaf 1913.
Ze was een dochter van de officier van justitie Derck Engelberts (1852-1913) en Anna Jacoba Nepveu (1844-1904), en de tweelingzus van Johanna Ignatia Daniela Anna Jacoba Engelberts die ook schrijfster was. Frauck gebruikte de initialen [[L.E.]] (Lite Engelberts), Johanna schreef onder het pseudoniem ''Ignatia Lubeley''. Ze woonden beide ongehuwd in Huis ter Heide bij Zeist vanaf 1913.


Tot haar romans behoort ''De oude strijd om het bestaan'' dat eerst als vervolgverhaal in het tijdschrift ''Stemmen des Tijds'' verscheen en in 1925 in boekvorm uitkwam. De oude strijd, fictie gebaseerd op feiten, vertelt het verhaal van drie generaties Verstege te Zutphen, die voor hun posities en inkomen van elkaar afhankelijk waren.  Op de pagina's 67, 68, 72, 74, 106, 112, 113 en 135 wordt de in [[Deurne]] geboren [[Johannes Florentius Martinet (1729-1795)]] genoemd die vanaf 1775 tot zijn dood in 1795 als predikant in Zutphen werkzaam was.  
Tot haar fraaiste romans behoort "De oude strijd om het bestaan" dat eerst als vervolgverhaal in "Stemmen des Tijds" verscheen en in 1925 in boekvorm uitkwam. De oude strijd, fictie gebaseerd op feiten, vertelt het verhaal van drie generaties Verstege te Zutphen, die voor hun posities en inkomen van elkaar afhankelijk waren.  Op de pagina's 67, 68, 72, 74, 106, 112, 113 en 135 wordt de in [[Deurne]] geboren [[Johannes Florentius Martinet (1729-1795)]] genoemd die vanaf 1775 tot zijn dood in 1795 als predikant in Zutphen werkzaam was.  


Ze werd begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Woudenbergseweg, graf vak B, nummer 100, te Zeist.
Ze werd begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Woudenbergseweg, graf vak B, nummer 100, te Zeist.


{{DEFAULTSORT:Engelberts,Julie}}
{{DEFAULTSORT:Engelberts,Julie}}
[[categorie:Engelberts|Julie]]
[[categorie:schrijfster]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)