U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Halvemaanweg 5: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|400px|Plattegrond van het huisje waarin Grard Sientje woonde. De vroegere woning aan de '''Halvemaanweg 5''' …')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 3: Regel 3:




Grard Sientje was er in 1938 komen wonen. Het huis was eigendom van de weduwe [[Petronella Antonia Vrijnsen|Van der Zanden-Vrijnsen]] toen het huisje in 1959 onbewoonbaar verklaard werd. Grard Sientje huurde het huisje, dat geen waterleiding had,  voor 1 gulden 50 cent per week.
Grard Sientje was er in 1938 komen wonen. Het huis was eigendom van de weduwe [[Petronella Antonia Vrijnsen|Van der Zanden-Vrijnsen]] toen het huisje in 1959 onbewoonbaar verklaard werd. Grard Sientje huurde het huisje, dat geen waterleiding had,  voor 1 gulden 50 cent per week. Ook was dit huisje per 31 december 1958 nog een van de 11 percelen in het verzorgingsgebied van het [[Gemeentelijk Electriciteitsbedrijf]] dat niet op haar elektriciteitsnet was aangesloten.


Het huisje werd omschreven als "''Bouwvallig, versleten, vochtig en ongezond''" en de zindelijkheid der bewoning als: "''Volkomen vervuild''".
Het huisje werd omschreven als "''Bouwvallig, versleten, vochtig en ongezond''" en de zindelijkheid der bewoning als: "''Volkomen vervuild''".


[[categorie:Halvemaanweg]]
[[categorie:Halvemaanweg]]

Versie van 13 okt 2014 08:32

Plattegrond van het huisje waarin Grard Sientje woonde.

De vroegere woning aan de Halvemaanweg 5 in Zeilberg werd als laatste bewoond door Grard Sientje.


Grard Sientje was er in 1938 komen wonen. Het huis was eigendom van de weduwe Van der Zanden-Vrijnsen toen het huisje in 1959 onbewoonbaar verklaard werd. Grard Sientje huurde het huisje, dat geen waterleiding had, voor 1 gulden 50 cent per week. Ook was dit huisje per 31 december 1958 nog een van de 11 percelen in het verzorgingsgebied van het Gemeentelijk Electriciteitsbedrijf dat niet op haar elektriciteitsnet was aangesloten.

Het huisje werd omschreven als "Bouwvallig, versleten, vochtig en ongezond" en de zindelijkheid der bewoning als: "Volkomen vervuild".