U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Johannes Adrianus Ignatius Oomen (1942)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 20: Regel 20:
==Algemeen==
==Algemeen==


Hans is de zoon van Steven Oomen (Oosterhout 1907-1981) en Willy de Kanter (Ginneken 1909-1991 Veldhoven). Zijn vader was directeur van de lagere technisch school in Bladel.
Johannes is de zoon van Steven Oomen (Oosterhout 1907-1981), geboren te Oosterhout en Willy de Kanter (Ginneken 1909-1991 Veldhoven). Vader was directeur van de lagere technisch school in Bladel.


Hans huwde met bibliothecaris Sibilla Catharina Antonia Jansen.  
Hij is getrouwd met bibliothecaris Sibilla Catharina Antonia Jansen.  


==Maatschappelijke carrière==
==Maatschappelijke carrière==


Hans volgde in 1962 het gymnasium-β op het Augustinianum Eindhoven en studeerde Nederlands Recht in 1970 aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Hans volgde in 1962 het gymnasium-β op het Augustinianum Eindhoven en studeerde
Nederlands Recht in 1970 aan de Radboud Universiteit Nijmegen.


Van 1963 tot 1965 volgde zijn militaire dienst. Hij was marineofficier (Koninklijke Marine Reserve) luitenant-ter-zee 2.
Van 1963 tot 1965 volgde zijn militaire dienst. Hij was marineofficier (Koninklijke Marine Reserve) luitenant-ter-zee 2.


Na zijn studie werd hij twee jaar directiesecretaris bij de Stichting Festog te Didam/Doetinchem, een instelling voor zwakzinnigenzorg. Daarna volgde vijf jaar als
Na zijn studie werd hij twee jaar directiesecretaris bij de Stichting Festog te Didam/Doetinchem, een instelling voor zwakzinnigenzorg. Daarna volgden vijf jaar als
secretaris Werkvoorziening Stadsgewest Roermond (Westrombedrijven).
secretaris Werkvoorziening Stadsgewest Roermond (Westrombedrijven).<br>
De langste periode heeft hij in [[Deurne]] gewerkt. Van 1977 tot 2004 was hij ambtenaar (locosecretaris) bij de gemeente Deurne.


De langste periode werkte hij in Deurne. Van 1977 tot 2004 was hij ambtenaar (locosecretaris) bij de gemeente Deurne.
Hans was bestuurslid van de zwakzinnigeninstelling Stichting Sint Augustinus en na de fusie met Maria Roepaan te Ottersum werd hij lid van de Raad van Toezicht van de toen nieuwe Stichting Saamvliet te Gennep, welke na nog een paar fusieronden uiteindelijk opging in de huidige Stichting Dichterbij.


Hans was bestuurslid van de zwakzinnigeninstelling Stichting Sint Augustinus en na de fusie met Maria Roepaan te Ottersum werd hij lid van de Raad van Toezicht van de toen nieuwe Stichting Saamvliet te Gennep, welke na nog een paar fusieronden uiteindelijk opging in de huidige Stichting Dichterbij.<br>
Onder de Stichting Sint Augustinus te Gennep ressorteerden de Sint-Augustinusschool en de Stichting INTOS (sociale werkvoorziening). Van de school was hij ook bestuurslid en van INTOS later voorzitter totdat INTOS in 2012 onder de regie kwam van de gemeente Gennep.
Onder de Stichting Sint Augustinus te Gennep ressorteerden de Sint-Augustinusschool en de Stichting INTOS (sociale werkvoorziening). Van de school was hij ook bestuurslid en van INTOS later voorzitter totdat INTOS in 2012 onder de regie kwam van de gemeente Gennep.
   
   
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)