U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Kleuterschool Het Engelenhofke: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 3: Regel 3:
[[Bestand:Kleuterschool Het Engelenhofje te Neerkant 1969-1970.jpg|350px|thumb|Klassenfoto kleuterschool 1969-1970]]
[[Bestand:Kleuterschool Het Engelenhofje te Neerkant 1969-1970.jpg|350px|thumb|Klassenfoto kleuterschool 1969-1970]]
[[Bestand:24.347.jpg|350px|thumb|Personeel kleuterschool omstreeks 1970]]  
[[Bestand:24.347.jpg|350px|thumb|Personeel kleuterschool omstreeks 1970]]  
 
'''Kleuterschool Het Engelenhofke''' bevond zich aan de [[Sint Vincentiusstraat]] 30 in [[Neerkant]].
 
In 1959 werd de nieuwe bewaarschool Het Engelenhofke in gebruik genomen.
 
'''Kleuterschool Het Engelenhofke''' bevond zich aan de [[St.-Vincentiusstraat]] 30 in [[Neerkant]].
In 1959 werd een nieuwe bewaarschool "Het Engelenhofke", in gebruik genomen.




De school werd beheerd door de [[Stichting voor Katholiek Kleuter en Lager Onderwijs Deurne Zuid]].
De school werd beheerd door de [[Stichting voor Katholiek Kleuter en Lager Onderwijs Deurne Zuid]].
Tegelijk met de totstandkoming van het bijzonder lager onderwijs voor meisjes in 1917 ging voor de drie- tot zesjarige jeugd de toentertijd zo geheten bewaarschool open. Ook deze activiteit werd aan de zusters toevertrouwd. De school was gevestigd naast de meisjesschool, in de ruimten die later dienst deden als repetitielokaal voor de fanfare. (''Direct na de bevrijding was deze ruimte nog enige tijd als noodkerk in gebruik geweest'')  
Tegelijk met de totstandkoming van het bijzonder lager onderwijs voor meisjes in 1917 ging voor de drie- tot zesjarige jeugd de toentertijd zo geheten bewaarschool open. Ook deze activiteit werd aan de zusters toevertrouwd. De school was gevestigd naast de meisjesschool, in de ruimten die later dienst deden als repetitielokaal voor de fanfare. (''Direct na de bevrijding was deze ruimte nog enige tijd als noodkerk in gebruik.'')


Met het afkeuren van de twee lagere scholen in 1954 was ook het lot van de bewaarschool bezegeld.  In een later stadium werd de school omgedoopt in "kleuterschool" en onder die naam deed zij dienst tot 1 augustus 1985, op welke datum het kleuteronderwijs werd geïntegreerd in het basisonderwijs.
Met het afkeuren van de twee lagere scholen in 1954 was ook het lot van de bewaarschool bezegeld.  In een later stadium werd de school omgedoopt in kleuterschool en onder die naam deed zij dienst tot 1 augustus 1985, op welke datum het kleuteronderwijs werd geïntegreerd in het basisonderwijs.


Het Engelenhofke werd bestuurd door een Comité van Leiding, dat bestond uit een bestuurslid van de stichting, die voorzitter was van het Comité, het hoofd der school en één ouder.  
Het Engelenhofke werd bestuurd door een Comité van Leiding, dat bestond uit een bestuurslid van de stichting, die voorzitter was van het comité, het hoofd der school en één ouder.  


In 1980 was de voorzitter van het Comité van Leiding [[M. Engels]], [[St.-Servatiusstraat]] 7, [[Liessel]]; de secretaris was Dhr. A. Winkelmolen, [[Veenpluisweg]] 4 Neerkant. Hoofdleidster was: Mej. J. Bochholts.
In 1980 was de voorzitter van het Comité van Leiding [[M. Engels]], [[Sint Servatiusstraat]] 7, [[Liessel]]; de secretaris was A. Winkelmolen, [[Veenpluisweg]] 4 Neerkant. Hoofdleidster was mej. J. Bochholts.





Versie van 14 aug 2016 09:59

Voormalige kleuterschool Foto: collectie gemeente Deurne
Klassenfoto kleuterschool 1939
Klassenfoto kleuterschool 1960
Personeel kleuterschool omstreeks 1970

Kleuterschool Het Engelenhofke bevond zich aan de Sint Vincentiusstraat 30 in Neerkant. In 1959 werd de nieuwe bewaarschool Het Engelenhofke in gebruik genomen.


De school werd beheerd door de Stichting voor Katholiek Kleuter en Lager Onderwijs Deurne Zuid. Tegelijk met de totstandkoming van het bijzonder lager onderwijs voor meisjes in 1917 ging voor de drie- tot zesjarige jeugd de toentertijd zo geheten bewaarschool open. Ook deze activiteit werd aan de zusters toevertrouwd. De school was gevestigd naast de meisjesschool, in de ruimten die later dienst deden als repetitielokaal voor de fanfare. (Direct na de bevrijding was deze ruimte nog enige tijd als noodkerk in gebruik.)

Met het afkeuren van de twee lagere scholen in 1954 was ook het lot van de bewaarschool bezegeld. In een later stadium werd de school omgedoopt in kleuterschool en onder die naam deed zij dienst tot 1 augustus 1985, op welke datum het kleuteronderwijs werd geïntegreerd in het basisonderwijs.

Het Engelenhofke werd bestuurd door een Comité van Leiding, dat bestond uit een bestuurslid van de stichting, die voorzitter was van het comité, het hoofd der school en één ouder.

In 1980 was de voorzitter van het Comité van Leiding M. Engels, Sint Servatiusstraat 7, Liessel; de secretaris was A. Winkelmolen, Veenpluisweg 4 Neerkant. Hoofdleidster was mej. J. Bochholts.