U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Knoflookpad: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Wijzigingen door Pieter K (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Theo V)
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De '''knoflookpad''' is in 2014 aangelegd en vormt een onderdeel van de [[Zuidelijke Omlegging]] .
{{Infobox straat
| naam          = Knoflookpad
| afbeelding    = knoflookpad.jpg
| tekst        =
| dorp          =
| wijk          = [[Sint-Jozefparochie]]
| historische namen      =
| aanleg        = 2014
| opheffing    =
| besluit vaststelling    = 18 november 2014
}}
De straat '''Knoflookpad''' werd in 2014 aangelegd en vormt een onderdeel van de [[zuidelijke omlegging]] .




Het weggedeelte vanaf de rotonde aan de [[Molenweijerweg]] tot aan de [[Vlierdensedreef ]] doorkruist het leefgebied van de knoflookpad en dit tracé is daar dan ook naar vernoemd. Op 18 november 2014 besloot [[Gemeentebestuur 2014-2018|het college]] van de [[gemeente Deurne]], conform het protocol tot het benoemen en vaststellen van namen voor straten en openbare ruimten, zoals opgenomen in de gemeentelijke verordening naamgeving en nummering (adressen), vastgesteld door de gemeenteraad op 2 november
2004, om voor dit deel van het tracé van de zuidelijke omlegging de straatnaam "Knoflookpad" vast te stellen.


Het nieuwe weggedeelte vanaf de rotonde [[Molenweijerweg]] tot aan de [[Vlierdensedreef ]] doorkruist het leefgebied van de Knoflookpad en dit tracé is daar dan ook naar vernoemd. Op 25 november 2014 besloot [[Gemeentebestuur 2014-2018|het college]] van de [[gemeente Deurne]] het nieuwe tracé Knoflookpad te noemen.
De gemeente schaarde zich met haar beleid bij de aanleg van de omlegging achter de EU-doelstelling Countdown 2010 van 2001 om de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen en trof daarom een aantal voorzorgmaatregelen ter bescherming van de pad. In 2014 kwamen in Nederland slechts 38 leefgebieden van de knoflookpad voor. De dieren in het [[Heieind]] zouden toen tot de grootste levensvatbare populaties in de provincie Noord-Brabant behoren. Na 2013 werd hier de knoflookpad tenminste tot 2021 niet meer formeel waargenomen.<ref>Zie de website [https://waarneming.nl/species/449/statistics/?location=35517 Waarneming.nl]</ref>


De gemeente heeft de knoflookpad in haar hart gesloten. In 2010 werd daartoe een Countdownverklaring ondertekend. Daarmee schaarde de gemeente Deurne zich achter de EU-doelstelling van dat jaar om de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen.
Ruim 60 kinderen en tien imkers plantten op de [[nationale boomfeestdag]] op woensdag 18 maart 2015, onder professionele begeleiding, ruim 152 bomen langs de Knoflookpad.
 
Anno 2014 komen in Nederland slechts 38 leefgebieden van de Knoflookpad voor. De dieren in het [[Heieind]] behoren tot de grootste levensvatbare populatie in de provincie Noord-Brabant.


{{appendix}}
[[Categorie:Straat]]
[[Categorie:Straat]]

Huidige versie van 24 sep 2021 om 11:42

Knoflookpad
Knoflookpad.jpg
Bezig met het laden van de kaart...
Naam Knoflookpad
Wijk Sint-Jozefparochie
Aanleg 2014
Besluit vaststelling 18 november 2014

De straat Knoflookpad werd in 2014 aangelegd en vormt een onderdeel van de zuidelijke omlegging .


Het weggedeelte vanaf de rotonde aan de Molenweijerweg tot aan de Vlierdensedreef doorkruist het leefgebied van de knoflookpad en dit tracé is daar dan ook naar vernoemd. Op 18 november 2014 besloot het college van de gemeente Deurne, conform het protocol tot het benoemen en vaststellen van namen voor straten en openbare ruimten, zoals opgenomen in de gemeentelijke verordening naamgeving en nummering (adressen), vastgesteld door de gemeenteraad op 2 november 2004, om voor dit deel van het tracé van de zuidelijke omlegging de straatnaam "Knoflookpad" vast te stellen.

De gemeente schaarde zich met haar beleid bij de aanleg van de omlegging achter de EU-doelstelling Countdown 2010 van 2001 om de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen en trof daarom een aantal voorzorgmaatregelen ter bescherming van de pad. In 2014 kwamen in Nederland slechts 38 leefgebieden van de knoflookpad voor. De dieren in het Heieind zouden toen tot de grootste levensvatbare populaties in de provincie Noord-Brabant behoren. Na 2013 werd hier de knoflookpad tenminste tot 2021 niet meer formeel waargenomen.[1]

Ruim 60 kinderen en tien imkers plantten op de nationale boomfeestdag op woensdag 18 maart 2015, onder professionele begeleiding, ruim 152 bomen langs de Knoflookpad.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Zie de website Waarneming.nl