U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Kroniek van de familie Smits met haar wortels in Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kroniek van de familie Smits met haar wortels in Deurne
Kroniek van de familie Smits LR.jpg
Auteur H. Smits
Onderwerp genealogie familie Smits
Genre genealogie
Uitgever eigen uitgave
Uitgegeven 1991
Pagina's 160
Locatie hkk 05.D.14
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Kroniek van de familie Smits met haar wortels in Deurne is de titel van een in 1991 verschenen boek, geschreven door H. (Driek) Smits.

Het boek behandelt de voornamelijk Deurnese nazaten van de Deurnese schepen Frans Willem Gielens die hier in de eerste helft van de 17e eeuw woonde en waarschijnlijk in 1658 overleed. De nazaten van Frans Gielens gaan zich aanvankelijk Fransen en later Smits noemen.

De auteur zelf hoort tot de elfde generatie uit dit geslacht. Hij richtte zich na de beëindiging van zijn werkzame leven als verpleegkundige in het Psychiatrisch Centrum Venray aanvankelijk op genealogisch onderzoek, waarvan dit boek de neerslag is, en vervolgens op algemeen regionaal historisch onderzoek betreffende Deurne en Bakel. Daarnaast verzamelde hij een grote hoeveelheid gedachtenisprentjes van deze regio.

Een jaar na het verschijnen van het boek organiseerde de auteur op 13 juni 1992 een zeer druk bezochte tentoonstelling met familiereünie in gemeenschapshuis De Vierspan.

Het boek bevat een alfabetisch register, telt 160 bladzijden en is met ruim 300 foto's, prenten en illustraties rijk geïllustreerd. Op de voorpagina is een gravure van het Klein Kasteel afgebeeld