U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Martien Maas (1963)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Fien Verrijt (overleg | bijdragen) op 31 dec 2018 om 13:58
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Martien Maas
Persoonsinformatie
Volledige naam Martien Maas
Roepnaam Martien
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 1963
Beroep(en) dirigent, muziekpedagoog, pianist

Martien Maas (1963) is dirigent, muziekpedagoog en pianist.


Martien werd geboren als jongste kind van Mathijs Maas (1916-1994) en Antonia Maria Welten (1919-1993).


Na zijn gymnasium studeerde hij aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hij studeerde de hoofdvakken directie, schoolmuziek, piano docerend musicus en piano uitvoerend musicus. Al deze hoofdvakken heeft hij met succes afgerond. Bovendien behaalde hij het diploma ‘aantekening begeleiden’.

Vanaf 1999 is Martien Maas verbonden aan Koninklijke Harmonie Deurne. Eerst had hij vier jaar lang samen met dirigent Jan Cober, afkomstig uit Thorn, de muzikale leiding en sinds 2003 staat hij alleen voor het orkest.

Na zijn studie volgde hij masterclasses bij diverse gerenommeerde docenten. Op het uitvoerende vlak als pianist heeft Martien Maas zeer veel ervaring. Hij trad op als begeleider van o.a. Steven Mead, Peter Damm en Walter Boeykens.

Hij maakte diverse radio-opnames en hij trad op in het tv-programma Reiziger in muziek. Bovendien wordt hij vaak geïnviteerd om als begeleider bij masterclasses te fungeren. Behalve in Nederland werkte hij in die hoedanigheid in Zwitserland, Oostenrijk en Spanje.

Als solist voerde Martien Maas diverse pianoconcerten uit met orkest en maakte hij cd-opnames met de Johan Willem Friso Kapel, met het Daniel Speer Trombone Consort en met diverse andere vocale en instrumentale ensembles.

Verder is hij als dirigent verbonden aan de Politie Muziekvereniging Brabant Zuid-Oost, waarmee hij concertreizen maakte naar Spanje, Zwitserland, Duitsland en China en aan Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel, een orkest dat in de 2e divisie uitkomt.

Ook is Martien Maas dirigent van Harmonie de Vriendenkrans in het Limburgse Heel.

Met bovenstaande orkesten werkte hij samen met veel bekende artiesten zoals o.a. Johnny Logan, Danny de Munck, Henk Poort, Laura Vlasblom, Brigitte Nijman en Edwin Rutten.