U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Martinus Arnoldus van den Eijnden (1922-2004)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Martinus Arnoldus van den Eijnden (1922-2004)
170px
Uitsnede
Foto: collectie Zus Jacobs-Koppens
Persoonsinformatie
Volledige naam Martinus Arnoldus van den Eijnden
Roepnaam Marinus
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 4 december 1922
Overl.datum 26 april 2004
Partner(s) ongehuwd
Beroep(en) kassier

Martinus Arnoldus (Marinus) van den Eijnden (1922-2004) was kassier bij de Boerenbond Deurne.


Hij werd geboren en groeide op in de Zeilberg aan de Kulert als jongste kind in een gezin van negen kinderen van Arnoldus van den Eijnden (1878-1946) en Johanna Maria van den Heuvel (1878-1965).

Aanvankelijk werkte hij bij het VVO. Vanaf 25 januari 1945 werkte hij vervolgens gedurende 36 jaar bij de Boerenbond Deurne, waar hij L. van de Mortel opvolgde. Eerst was hij magazijnadministrateur en later als kassier. Ook was vertrouwenspersoon van het bedrijf. Op sociaal-maatschappelijk terrein was hij actief. In zijn jonge jaren was hij leider van de Katholieke Vrije Jeugd, de vereniging waaruit later het Zeilbergs Jongensgilde ontstond. Ook was hij jarenlang bestuurslid van toneelvereniging De Klotlanders, waar hij ook zelf meermalen meespeelde. Hij was lid van zangvereniging De Driekwart Zangers. Hij was mede-oprichter van de afdeling Deurne van de konijnenbond en van de afdeling Zeilberg van het missiethuisfront. Voor laatstgenoemde activiteit ontving hij de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.
Als lid van de afdeling Zeilberg van de Sint-Vincentiusvereniging hielp hij bij de organisatie van uitstapjes voor de bejaarden.

Hij woonde samen met zijn eveneens ongehuwd gebleven oudere broer Walterus (Wout) Franciscus (1915 - 1981), en oudere zus Henrica Allegonda (Goen) van den Eijnden (1920-2003).

Marinus van den Eijnden (tweede van rechts) actief als lid van het Missiethuisfront van Zeilberg. Vlnr: Willem van der Heijden, kapelaan Schellekens, Harrie van Ansem, Marinus van den Eijnden en Dorus Janssen.