U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Overleg categorie:Fotoarchief

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Theo V (overleg | bijdragen) op 20 mrt 2014 om 11:04
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

categorie-indeling naar onderwerp[brontekst bewerken]

De categorie-indeling van de foto's die we nu hebben is feitelijk alleen maar naar herkomst en bewaarplaats. We zouden dit ook kunnen uitbreiden met een indeling naar onderwerp. Voordeel daarvan is dat er ook via de categorie-indeling gericht gezocht kan worden naar foto's. Met de juiste trefwoorden kan dit overigens al met "zoeken" en "multimedia". Deze wijze van zoeken heeft als nadeel dat steeds hetzelfde juiste zoekwoord moet worden ingevuld bij zowel de beschrijving van de foto als bij het opzoeken van de foto. Door een categorie-indeling naar onderwerp wordt men gedwongen om de foto's eenduidig in te delen en wordt de indeling bewaakt. Vraag is wel hoe die indeling het best kan geschieden. Enkele mogelijkheden zijn:"

  1. Alle onderwerp-categorieën vallen onder één categorie:afbeeldingen naar onderwerp
    1. Hierbij kun je er voor kiezen om in de benaming structuur aan te brengen door het onderwerp te laten voorafgaan door de locatie, bijv. Liessel-kerk, Helenaveen-klooster, Vlierden-molen enz. of omgekeerd eerst onderwerp dan locatie: kerk-Liessel, klooster-Helenaveen, molen-Vlierden
  2. Er worden algemene onder-categorieën gemaakt, bijv. kerk, klooster, molen, vereniging, enz. waaronder dan weer de hiervoor onder 1.1 genoemde categorieën vallen.

Graag reacties op de vraag óf wie zo'n onderwerpindeling willen en zo ja welke. --Pieter Koolen (overleg) 20 mrt 2014 09:30 (CET)

Zou er voor willen pleiten om ook voor bestanden / foto's zoveel mogelijk de bestaande categorieen te gebruiken, zie bijvoorbeeld Categorie:Oudheidkamer--Theo_V 20 mrt 2014 11:04 (CET)