U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Patronaatsveldje

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:01.786.jpg|thumb|right|400px|Het patronaatsveldje bij de opening eind twintiger jaren van de 20e eeuw. Op de foto vlnr: De drie muzikanten Thij van de Burgt, Toontje van de Mortel en Sjang Hendriks. Achter hen meester J. Martens en een onbekende, dan Wim Evers, Harrie Aldenzee, achter hem Piet van Hout, dan Marinus van Hoek, Karel van de Mortel, Frans Ketelaars, Frans Hendriks, Wim Lutters, [[Henricus Wilhelmus Roes (1864-1941)|pastoor Roes]] met achter hem Harrie Evers en [[Antonius Cornelis Franciscus Claassen (1903-1988)|kapelaan Claassen]], Lou van Dijk, Wim Ketelaars en verder de jongens van de Helmondse Patronaats Voetbal Vereniging. Foto collectie [[Oudheidkamer]] ]]
[[Bestand:01.786.jpg|thumb|right|450px|Het patronaatsveldje bij de opening eind twintiger jaren van de 20e eeuw. Op de foto vlnr: De drie muzikanten Thij van de Burgt, Toontje van de Mortel en Sjang Hendriks. Achter hen meester J. Martens en een onbekende, dan Wim Evers, Harrie Aldenzee, achter hem Piet van Hout, dan Marinus van Hoek, Karel van de Mortel, Frans Ketelaars, Frans Hendriks, Wim Lutters, [[Henricus Wilhelmus Roes (1864-1941)|pastoor Roes]] met achter hem Harrie Evers en [[Antonius Cornelis Franciscus Claassen (1903-1988)|kapelaan Claassen]], Lou van Dijk, Wim Ketelaars en verder de jongens van de Helmondse Patronaats Voetbal Vereniging. Foto collectie [[Oudheidkamer]] ]]
[[Bestand:15.049.jpg|thumb|right|400px|Rechtsonder op dit kaartje is de locatie van het vroegere voetbalveld / patronaatsveldje aangegeven. Foto collectie Willy Vermazeren]]
Het '''Patronaatsveldje''' was een terrein op de hoek van de [[Molenlaan]] en de [[Veldstraat]] waar leden van het [[Patronaat]] en later van de [[Jonge Wacht]] speelden en voetbalden.
Het '''Patronaatsveldje''' was een terrein op de hoek van de [[Molenlaan]] en de [[Veldstraat]] waar leden van het [[Patronaat]] en later van de [[Jonge Wacht]] speelden en voetbalden.






In 1924 kreeg de geestelijkheid in de [[oude parochie]] van Deurne, ten behoeve van het Patronaat, aan de [[Kruisstraat]] de beschikking over het [[Patronaatgebouw Rust Roest]]. Later<ref>Dat moet na september 1927 geweest zijn want toen werd kapelaan Claassen pas in Deurne benoemd</ref> kreeg men tevens de beschikking over een zogenaamd patronaatsveldje. Dit voetbalveldje lag aan een zandweg waar anno 2013 de Molenlaan gelegen is, tussen de woning waar [[Francis Noijen (1896-1981)|Francis (Cis) Noijen (1896-1981)]] woonde en [[Holten’s molen]]. Bij de opening marcheerde het gezelschap op de foto vanuit het patronaatgebouw, met muziek voorop en in voetbaltenue, naar het nieuwe sportterrein. Er stond een houten keetje bij en zelfs was er een bankje voor de toeschouwers.
In 1924 kreeg de geestelijkheid in de [[oude parochie]] van Deurne, ten behoeve van het Patronaat, aan de [[Kruisstraat]] de beschikking over het [[Patronaatgebouw Rust Roest]]. Later<ref>Dat moet na september 1927 geweest zijn want toen werd kapelaan Claassen pas in Deurne benoemd</ref> kreeg men tevens de beschikking over een zogenaamd patronaatsveldje. Dit voetbalveldje lag aan een zandweg waar anno 2013 de Molenlaan gelegen is, tussen de woning waar [[Cis Nooijen]] woonde en [[Holten’s molen]]. Bij de opening marcheerde het gezelschap op de foto vanuit het patronaatgebouw, met muziek voorop en in voetbaltenue, naar het nieuwe sportterrein. Er stond een houten keetje bij en zelfs was er een bankje voor de toeschouwers.


Bij de openingswedstrijd werd er gevoetbald tegen een elftal uit Helmond, de Patronaats Voetbal Vereniging.  
Bij de openingswedstrijd werd er gevoetbald tegen een elftal uit Helmond, de Patronaats Voetbal Vereniging.  
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)