U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Spoorwegongeval van 26 januari 1971

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:29.276.jpg|thumb|400px|De spoorwegovergang nabij de [[Industrieweg]] gefotografeerd rond 1970. Foto collectie Nelly van Wetten.]]
[[File:Deurne coll NvW-042.jpg|thumb|280px|Spoorwegovergang nabij Industrieweg rond 1970. Foto coll. Nelly van Wetten.]]
Bij het '''spoorwegongeval van 26 januari 1971''' vonden zes Marokkaanse inzittenden van een Citroën Deux-Chevaux de dood.
Op 26 januari 1971 zijn '''zes Marokkanen''' dodelijk '''verongelukt''' bij een ongeval op spooroverweg [[Grote Bottel (bedrijventerrein)|De Bottel]] nabij de [[Industrieweg]] in [[Deurne]].  


De Citroën Deux-Chevaux waar de slachtoffers in zaten was onder een trein geraakt en alle inzittenden waren er uitgeslingerd en lagen verspreid in de sloot langs de [[Spoorweg|spoorlijn]]. De slachtoffers waren op weg naar hun werk bij kippenslagerij Goossens in Ommel.


Het ongeluk vond plaats op de spoorwegovergang aan de [[Grote Bottel (bedrijventerrein)|De Bottel]] nabij de [[Industrieweg]] in [[Deurne]].
De repatriëring van de lichamen heeft ruim een maand geduurd. Door allerlei verwikkelingen met het Marokkaanse consulaat in Rotterdam is het de begrafenisondernemer niet gelukt alle formaliteiten eerder rond te krijgen.
 
De auto waarin de slachtoffers zaten raakte onder een trein en alle inzittenden werden eruit geslingerd en lagen verspreid in de sloot langs de [[spoorweg]]. De slachtoffers waren op weg naar hun werk bij kippenslagerij Goossens in Ommel.
 
De repatriëring van de lichamen duurde ruim een maand. Door allerlei verwikkelingen met het Marokkaanse consulaat in Rotterdam lukte het de begrafenisondernemer niet alle formaliteiten eerder rond te krijgen.


[[categorie:Spoorwegongeval|1971 01 26]]
[[categorie:Spoorwegongeval|1971 01 26]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)