U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Vliegtuigen boven De Hutten

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Huub Timmermans (overleg | bijdragen) op 19 jun 2015 om 04:12
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vliegtuigen boven De Hutten
Vliegtuigen boven 'De Hutten'.jpg
Originele titel Bombers In The Night Sky
Auteur Huub Timmermans
Uitgegeven 2008
Portaal  Portaalicoon   Literatuur


Het boek Vliegtuigen boven De Hutten van Huub Timmermans beschrijft zijn persoonlijke jeugdherinneringen en zijn belevenissen aan de Tweede Wereldoorlog.


In het boek wordt ondermeer de Duitse tegenaanval van 27 oktober 1944 en de achtergrond van het herinneringskruis Pijlstaartweg behandeld.
Huub Timmermans woonde in buurtschap De Hutten dat deel uitmaakt van de gemeente Asten, maar behoort tot de parochie Liessel. Hij emigreerde na de oorlog met zijn ouders naar Canada.
Het boek is uitgegeven in 2008.

Huub Timmermans beschreef zijn oorlogservaringen eerder in het Engels in een boekje met als titel ‘Death in the state Forest’. Dat boekje verscheen in 2004 in een beperkte oplage en op cd. Een hoofdstuk betrof de crash van een Halifax bommenwerper in de nacht van 22 op 23 april 1944. Toen via internet allerlei gegevens loskwamen en hij ontdekte wie er zoal in dat bewuste vliegtuig zat, begon hij aan het boek 'Bombers In The Night Sky' dat in 2007 uitkwam. Direct daarna begon hij aan de Nederlandstalige versie en dat kreeg de titel: Vliegtuigen boven De Hutten.