U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Vredeoord

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 30: Regel 30:
De weg van de [[Hemelrijkseweg]] naar de [[Finseweg]] heette ''Vredeoord''; de andere weg met nissenhutten heette de [[Nistonweg]].
De weg van de [[Hemelrijkseweg]] naar de [[Finseweg]] heette ''Vredeoord''; de andere weg met nissenhutten heette de [[Nistonweg]].


Tijdens de [[mobilisatie 1939-1940]] werden deze gebouwd voor de Nederlandse militairen. In de [[Tweede Wereldoorlog]] werden de barakken door de Duitse bezetter gebruikt en waren er ondermeer Nederlandse jongens in Duitse krijgsdienst gehuisvest. Na de oorlog stelde [[Gemeentebestuur 1946-1949|de raad van Deurne]] in augustus 1947 een bedrag van 50.000 gulden beschikbaar om de barakken om te bouwen tot [[noodwoning]]en om de toenmalige woningnood te lenigen. Toen de minister van Wederopbouw mr. dr. In 't Veld op 9 april 1948 een bezoek aan Deurne bracht, bezocht hij ook de noodwoningen in Walsberg.
Tijdens de [[mobilisatie 1939-1940]] werden deze gebouwd voor de Nederlandse militairen. In de [[Tweede Wereldoorlog]] werden de barakken door de Duitse bezetter gebruikt en waren er ondermeer Nederlandse jongens in Duitse krijgsdienst gehuisvest. Na de oorlog stelde de raad van Deurne in augustus 1947 een bedrag van 50.000 gulden beschikbaar om de barakken om te bouwen tot [[noodwoning]]en om de toenmalige woningnood te lenigen. Toen de minister van Wederopbouw mr. dr. In 't Veld op 9 april 1948 een bezoek aan Deurne bracht, bezocht hij ook de noodwoningen in Walsberg.


De straat [[Kromveld]] en de [[Begraafplaats r.-k. kerkhof Walsberg]] zijn anno 2011 gesitueerd op de plaats waar voorheen Vredeoord lag.
De straat [[Kromveld]] en de [[Begraafplaats r.-k. kerkhof Walsberg]] zijn anno 2011 gesitueerd op de plaats waar voorheen Vredeoord lag.
   
   
Een van de bewoners van deze woningen was het gezin van [[Antonius Hendricus van Dam (1918-2001)|Toon van Dam]], die in een van zijn herinneringsboeken uitgebreid het leven hier beschreef.
Een van de bewoners van deze woningen was het gezin van [[Toon van Dam]], die in een van zijn herinneringsboeken uitgebreid het leven hier beschreef.


==Huisnummering 1955==
==Huisnummering 1953==


In 1955 werden de oude [[Huisnummering 1950-1955|huisnummers vervangen door nieuwe adressen]]. Onderstaand zie u de toen omgenummerde huizen met hun hoofdbewoner. Als u op de zandloper klikt kunt u de betreffende kolom sorteren.
In 1953 werden de oude huisnummers vervangen door nieuwe adressen. Onderstaand zie u de toen omgenummerde huizen met hun hoofdbewoner. Als u op de zandloper klikt kunt u de betreffende kolom sorteren.


{| class="wikitable sortable"  
{| class="wikitable sortable"  
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikte sjablonen: