U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Wachtpost 28

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 15: Regel 15:
Op de [[Lijst van objecten aan de spoorweg in de gemeente Deurne]] is meer gedetailleerd te zien hoe wachtpost 28 gesitueerd was ten opzichte van de andere wachtposten en objecten die langs de spoorlijn in de [[gemeente Deurne]] aanwezig waren.
Op de [[Lijst van objecten aan de spoorweg in de gemeente Deurne]] is meer gedetailleerd te zien hoe wachtpost 28 gesitueerd was ten opzichte van de andere wachtposten en objecten die langs de spoorlijn in de [[gemeente Deurne]] aanwezig waren.


Willem Koolen en zijn gezin werden in 1923 overgeplaatst naar een wachterswoning in Waardenburg. De wachterswoning in de Rakt werd daarna bewoond door ene familie Neervens<ref>"Herinneringen" - Th. Koolen, Deurne, 1989</ref>. Frans Koolen werd overgeplaatst naar een spoorwegovergang te Voorschoten (nabij Den Haag). Hij weigerde en kreeg kort daarna een nieuwe standplaats toegewezen: een drukke spoorwegovergang nabij een gasfabriek te 's -Hertogenbosch. De familie Koolen heeft toen serieuze plannen gehad om naar Den Bosch te verhuizen. Het plan vond kort voor vertrek geen doorgang omdat Frans Koolen in 1924 werd afgekeurd (wegens kleurenblindheid). Frans Koolen ging met vroegpensioen en vertrok begin 1925 naar Deurne.
Willem Koolen en zijn gezin werden in 1923 overgeplaatst naar een wachterswoning in Waardenburg (Gld.), vervolgens Berkel-Enschot maar kwamen uiteindelijk terecht in Haaren (Nabij Oisterwijk). De wachterswoning in de Rakt werd daarna bewoond door ene familie Neervens<ref>"Herinneringen" - Th. Koolen, Deurne, 1989</ref>. Frans Koolen werd overgeplaatst naar een spoorwegovergang te Voorschoten (nabij Den Haag) .Hij weigerde echter en kreeg kort daarna een nieuwe standplaats toegewezen: een drukke spoorwegovergang nabij een kazerne te 's -Hertogenbosch. De familie Koolen heeft toen serieuze plannen gehad om naar Den Bosch te verhuizen. Het plan vond kort voor vertrek geen doorgang omdat Frans Koolen in 1924 werd afgekeurd (wegens kleurenblindheid). Frans Koolen ging met vroegpensioen en vertrok begin 1925 naar Deurne.


==Situering==
==Situering==
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikte sjablonen: