U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Wandelvereniging St. Willibrord

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Pieter K (overleg | bijdragen) op 7 jun 2011 om 22:58
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wandelvereniging St.-Willibrord in Deurne werd op 11 juni 1961 opgericht.[1]


Aanvankelijk heette de wandelvereniging "Jong SVD" en was deze bedoeld voor de jongens die in het missiehuis aan de Vlierdenseweg een opleiding volgden voor pater of broeder. In 1967 werd de vereniging ook opengesteld voor de Deurnese jeugd en werd de naam gewijzigd in St. Willibrord.
Tijdens de wekelijkse clubavond werd in de zomermaanden op het terrein van het missiehuis aan sport en spel gedaan. In de wintermaanden was er in het clublocaal gelegenheid tot handenarbeid.
St. Willibrord had ook een klompendansgroep die in binnen- en buitenland optredens verzorgde en zelfs een keer op televisie kwam.
Tijdens de grote vakantie werd gedurende vele jaren jaarlijks een kampweek gehouden.
In september 1971 namen meerdere leden van deze vereniging deel aan wandeltochten in Deurne bij Antwerpen. In dat jaar werd ook deelgenomen aan wandeltochten in Bree (B) en in de Eifel.[2]
Deze wandelvereniging organiseerde gedurende ruim 20 jaar tot 1991 jaarlijks rond Kerstmis een zogenaamde herdertjestocht.[3] Ook de St.-Willibrorduswandeltocht op of rond 7 november was een traditie, die in ieder geval in 1993 nog bestond.[4]


Referenties
  1. Artikel over deze wandelvereniging in de Oranjekrant van Traverse april 1986 ter gelegenheid van het zilveren jubileum.
  2. 3-9-1971 Weekblad voor Deurne
  3. 23-12-1992 coll. Martien Keunen
  4. 23-9-1993 coll. Martien Keunen.