U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Werkgroep Beeldarchief

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De werkgroep Beeldarchief was tot maart 2013 binnen heemkundekring H.N. Ouwerling actief.


In de bestuursvergadering van maart 2013 besloot het bestuur van heemkundekring H.N. Ouwerling om de "werkgroep Beeldarchief" en de werkgroep DeurneWiki tot een nieuwe werkgroep Beeld en Geluid samen te smelten.
Tevens besloot het bestuur ten behoeve van het beheer van haar historische foto- en beeldarchief over te stappen van de offline databasesoftware Microsoft Access naar de online MediaWiki databasesoftware in DeurneWiki en de auteursrechtelijk beschermde foto’s en afbeeldingen op te slaan in het intern Digitaal Historisch Archief (DHA = Docu-Data-Deurne).

Belangrijk uitvloeisel van deze besluiten is dat alle gedigitaliseerde foto’s en afbeeldingen uit het archief die vrij zijn van auteursrechten, alsmede de bijbehorende informatie, in DeurneWiki opgeslagen zullen worden. Afbeeldingen waar wel auteursrechten op rusten worden in het intern Digitaal Historisch Archief opgeslagen.