U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Wilhelmus Franciscus Cornelis van Doorn (1938-2016)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox persoon
{{Infobox persoon
| naam          = Wilhelmus Franciscus Cornelis van Doorn
| naam          = Wilhelmus Franciscus Cornelis van Doorn
| foto          = [[Bestand:01.343.JPG|200px]]
| foto          = [[Bestand:Wim van Doorn.jpg|200px]]
| tekst          = Foto: collectie gemeente Deurne
| tekst          = Foto: collectie [[RHCe]]
| volledige naam = Wilhelmus Franciscus Cornelis van Doorn
| volledige naam = Wilhelmus Franciscus Cornelis van Doorn
| roepnaam      = Wim
| roepnaam      = Wim
Regel 8: Regel 8:
| geboortedatum  = 11 juni  1938
| geboortedatum  = 11 juni  1938
| overl.plaats  =
| overl.plaats  =
| overl.datum    = 17 juni 2016
| overl.datum    =
| partner(s)    = Riet Bankers
| partner(s)    =
| beroep(en)    = raadslid
| beroep(en)    = raadslid
}}
}}
[[Bestand:32.131.jpg|thumb|300px|De ouders van Wim van Doorn: <br>Johannes en Henrica van Doorn-Maas.<br><small>Foto:collectie Angelique van Nunen.]]</small>
'''Wilhelmus Franciscus Cornelis (Wim) van Doorn''' was een gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger pur sang.
'''Wilhelmus Franciscus Cornelis (Wim) van Doorn (1938-2016)''' was een gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger pur sang.




Van Doorn werd geboren als zoon van Johannes van Doorn (Someren 1904-1946 Deurne) en Henrica Maas (Vlierden  1906-1982 Vlierden), en was een kleinzoon van de Vlierdense herbergier-landbouwer [[Johannes Wilhelmus Maas (1865-1916)]].  
Wim van Doorn was een actief lid van de [[Vlierden]]se gemeenschap en zette zich als raadslid van de [[gemeente Deurne]] sinds 1978 onafgebroken in voor die gemeenschap en voor de individuele burger. Aanvankelijk was hij lid van de fractie van de [[politieke groepering Deurne-Zuid]]. Na de opheffing van deze groepering koos hij voor [[Deurne 19NU]]. Wim ondervond enorm veel steun van de Vlierdenaren en werd meestal met voorkeurstemmen gekozen.


Hij was een actief lid van de [[Vlierden]]se gemeenschap en zette zich als raadslid van de [[gemeente Deurne]] sinds 1978 onafgebroken in voor die gemeenschap en voor de individuele burger. Aanvankelijk was hij lid van de fractie van de [[politieke groepering Deurne-Zuid]]. Na de opheffing van deze groepering koos hij voor [[Deurne 19NU]]. Wim ondervond enorm veel steun van de Vlierdenaren en werd meestal met voorkeurstemmen gekozen.
Hij was vaak de woordvoerder en belangenbehartiger van Vlierden. Hij behartigde in de raad 32 jaar lang met name de belangen van de “zelfbouwers” en had 20 jaar lang namens de gemeente Deurne zitting in de Regioraad (SRE).


Hij was vaak de woordvoerder en belangenbehartiger van Vlierden. Hij behartigde in de raad 32 jaar lang met name de belangen van de “zelfbouwers” en had twintig jaar lang namens de gemeente Deurne zitting in de Regioraad (SRE).
Hij woonde aan de [[Vlierdenseweg]] in Vlierden. Wie in Vlierden een woning wilde bouwen en hulp nodig had bij het aanvragen van bouwvergunningen en / of het inzien van bestemmingsplannen kon steevast op zijn hulp rekenen. Het leverde hem  de officieuze eretitel  “Burgemeester van Vlierden” op.  
 
Hij woonde aan de [[Vlierdenseweg]] in Vlierden. Wie in Vlierden een woning wilde bouwen en hulp nodig had bij het aanvragen van bouwvergunningen en / of het inzien van bestemmingsplannen kon steevast op zijn hulp rekenen. Het leverde hem  de officieuze eretitel  ''burgemeester van Vlierden'' op.  


In september 2006 constateerde Wim van Doorn dat hij en DeurneNu, waar hij bijna een kwart eeuw deel van uitmaakte, politiek uit elkaar gegroeid waren. Hij besloot om die reden uit de fractie te stappen en ging in de Deurnese gemeenteraad met een eigen lijst verder.
In september 2006 constateerde Wim van Doorn dat hij en DeurneNu, waar hij bijna een kwart eeuw deel van uitmaakte, politiek uit elkaar gegroeid waren. Hij besloot om die reden uit de fractie te stappen en ging in de Deurnese gemeenteraad met een eigen lijst verder.
   
   
Na zijn afscheid als raadslid  bleef hij op een andere manier betrokken bij de politiek en baarde hij in 2010 nog opzien door zijn voornemen om de gemeente 100.000 euro te schenken om zo de komst van een multifunctioneel centrum in Vlierden mogelijk te maken. Hij beschouwde de gift als een blijk van dank aan alle kiezers die door de jaren heen op hem gestemd hebben.
Na zijn afscheid als raadslid  bleef hij op een andere manier betrokken bij de politiek en baarde hij nog opzien door zijn voornemen om de gemeente 100.000 euro te schenken om zo de komst van een multifunctioneel centrum in Vlierden mogelijk te maken. Hij beschouwde de gift als een blijk van dank aan alle kiezers die door de jaren heen op hem gestemd hebben.
 
==Verenigingen==
*Wim was 32 jaar voorzitter van [[voetbalvereniging SPV]]; voor zijn verdiensten werd hij benoemd tot erelid van deze vereniging.
*In 1974 was hij mede-oprichter van carnavalsvereniging [[De Dors(t)vlegels]] en in 1994 werd hij verkozen tot Prins Wim d'n Derde.
*Hij was een van de initiatiefnemers voor de bouw van de schuttershut, een onderkomen voor het [[Sint-Willibrordusgilde]] dat in mei 1997 werd geopend.
*Wim was zestig jaar lid van [[fanfare Wilhelmina]] en hij droeg jarenlang het vaandel voor deze muziekvereniging.


==Onderscheiding==
==Onderscheiding==
* Bij zijn afscheid van de gemeenteraad, tijdens de raadsvergadering van dinsdag 9 maart 2010, kreeg Wim van Doorn  uit handen van [[Johannes Gerardus Maria Daandels (1946)|burgemeester Gerard Daandels]] de onderscheiding  [[lid in de Orde van Oranje-Nassau]] uitgereikt.  
* Bij zijn afscheid van de gemeenteraad, tijdens de raadsvergadering van dinsdag 9 maart 2010, kreeg Wim van Doorn  uit handen van [[Johannes Gerardus Maria Daandels (1946)|burgemeester Gerard Daandels]] de onderscheiding  [[Lid in de Orde van Oranje-Nassau]] uitgereikt.  


{{DEFAULTSORT:Doorn,Wilhelmus Franciscus Cornelis }}
{{DEFAULTSORT:Doorn,Wilhelmus Franciscus Cornelis }}
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)