U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Wils Verberne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Pieter K (overleg | bijdragen) op 5 mrt 2022 om 22:14
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wils Verberne
32.806.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Wilhelmus Franciscus Petrus Verberne
Roepnaam Wils
Geboorteplaats Helmond
Geboortedatum 11 maart 1997
Beroep(en) leraar
Stamboom.png Verberne
Wils Verberne in 2009 in zijn oorlogsmuseum.
foto Eindhovens Dagblad

Wilhelmus Franciscus Petrus (Wils) Verberne richtte in 2009 al op 11-jarige leeftijd het museum Oorlog & Co. aan de Schooteindseweg 24 in Vlierden op.


Wils is een zoon van Petrus Johannes Wilhelmus (Peter) Verberne (1963) en Johanna Francisca Maria (Hanneke) Manders (1960). Hij woont (nog) thuis.


Na de lagere school in Vlierden volgde hij het VMBO bij Citaverde in Horst en hierna de HAS in Den Bosch. Daarna was hij deels werkzaam als leraar op Yuverta in Horst en deels student Lerarenopleiding in Wageningen. Vervolgens studeerde hij Veehouderij aan HAS in Den Bosch.

Zijn maatschappelijke stageopdracht vanaf einde 2011 bracht hij door met het sorteren van gedachtenisprentjes voor Heemkundekring H.N. Ouwerling in Deurne.

In september 2021 werd hij parttime leraar veehouderij en andere vakken voor MBO en VMBO op de middelbare school Yuverta in Horst. Daarnaast volgt hij nog de deeltijdstudie KOP-opleiding docent en kennismanager groene sector op Aeres in Wageningen.


Reeds als leerling op de basisschool was hij zeer geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en in de verhalen achter de vondsten die hij met zijn metaaldetector deed. Dit bracht hem ertoe om zijn eigen museum te starten.