U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bestand:24.374.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Theo V (overleg | bijdragen) op 13 sep 2013 om 08:27
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

24.374.jpg(770 × 437 pixels, bestandsgrootte: 79 kB, MIME-type: image/jpeg)

Foto 24.374 - Het Sint-Willibrordusziekenhuis zoals het er bij de ingebruikname op 6 oktober 1969 uit zag:

  • Rechts: een blik op het beddenhuis van het Sint-Willibrordusziekenhuis dat in Deurne naar een ontwerp van architectenbureau Van Halteren te 's-Hertogenboschaan aan de Bakelseweg werd gebouwd. Aan de linkerzijde van de vleugel het vijf etages hoge beddenhuis en aan de rechterzijde keuken en wasserij met daarboven de eetzaal en boven de eetzaal de kapel. Op deze foto zijn de de twee trap- en liftkokers ook goed te zien. De bouw verliep voorspoedig en op 16 september 1967 kon dokter Van Wijk, geneesheer-directeur van het Sint-Jozefziekenhuis aan de Kruisstraat, in aanwezigheid van het bestuur van de stichting St. Willibrordusziekenhuis onder voorzitterschap van Hub van Doorne, de vlag-in-top hijsen.
  • Midden: Haaks op het beddenhuis was het behandelgebouw dat drie etages hoog is. Hier bevonden zich de 6 poliklinische afdelingen, de operatiekamers, de sterilisatie-afdeling voor het gehele ziekenhuis, het laboratorium en de afdeling gynaecologie. In het souterrain zijn de magazijnen, het ketelhuis, het mortuarium en de ruimten voor technische diensten.
  • Uiterst links: het verpleegstershuis, in Deurne beter bekend onder de naam "verpleegstersflat", dat middels een gang met het beddenhuis was verbonden, telt zes verdiepingen. Op elke verdieping waren 15 kamers voor de verpleegsters, kamers, die op zich in een sanitaire- en leefafdeling kondenden worden gescheiden. Daarnaast was er aan dit verpleegstershuis een recreatief gedeelte gebouwd met een dakterras, waarbij in de openlucht ruimten waren voor tennis- en vollybalvelden. In het verpleegstershuis zelf was een theorielokaal gepland.
  • Voor: Op het 6 ha grote terrein, gelegen in de hoek tussen Bakelseweg en de Helmondsingel was uiteraard ruimte geschapen voor het parkeren van auto's.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie11 sep 2013 22:02Miniatuurafbeelding voor de versie van 11 sep 2013 22:02770 × 437 (79 kB)Hansvanhoek (overleg | bijdragen)Foto 24.374 - Categorie:Collectie kloosterarchieven van St. Agatha

Dit bestand wordt op de volgende 2 pagina's gebruikt:

Metadata