U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Café Haldermans

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Drogisterij Peerbooms, 1912. Voorheen café Haldermans.
Foto: collectie familie Peerbooms

Café Haldermans was aanvankelijk gevestigd in het mooie trapgevelpand op het huidige adres Stationsstraat 4a.


Café Haldermans was gevestigd in het mooie pand dat in 1912 door August Peerbooms werd gebouwd. Op dat moment woonde August zelf nog in de De Gouden Leeuw aan de Markt 10.

Beheerder van het café was Sjang Haldermans. Het café werd vooral bezocht door jagers. Het pand had grote ramen, 't was er licht en had zodoende minder sfeer dan de gemiddelde Deurnese taveerne.

In 1934 ging Peerbooms zelf in het pand wonen en toen is Sjang Haldermans verhuisd naar het pand op de hoek van het Postpaadje - Stationsstraat met huisnummer B.6a, (later huisnummer 14), en is op dat adres een café annex limonadefabriekje begonnen.

Na een vossenjacht samen in Café Haldermans. Foto: collectie gemeente Deurne


DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI[brontekst bewerken]

De informatie die hier staat wordt gebruikt om over te hevelen naar WikiTude. Dit is onderdeel van het DeurneWiki TR Plekke project dat als doel heeft geselekteerde artikelen uit DeurneWiki over te brengen naar WikiTude, een nlwikipedia:Toegevoegde realiteit. Zie hier onder hoe WikiTude te installeren. Voor meer informatie, zie artikel DeurneWiki TR Plekke.

DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Naam Café Haldermans
Wereld DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Korte WikiTude text van object Café Haldermans was gevestigd in het in 1912 door August Peerbooms gebouwde trapgevelpand. De familie Peerbooms zelf woonde toen nog in de De Gouden Leeuw. Cafébeheerder was Sjang Haldermans. Het café werd vooral bezocht door jagers. Het pand had grote ramen, 't was er licht en had zodoende minder sfeer dan de gemiddelde Deurnese taveerne. In 1934 ging Peerbooms zelf in het pand wonen en werd er de drogisterij gevestigd. Sjang Haldermans verhuisd naar het pand op de hoek van het Postpaadje.
Bestandsnaam van plaatje bij object voor WikiTude 22.112.jpg
Getoond plaatje 22.112.jpg
Coordinaten van het object in WikiTude 51.463501° N, 5.793729° E
Lokatie op kaart
Bezig met het laden van de kaart...

Installeren van WikiTude op uw android of iPhone mobiel[brontekst bewerken]

Installeer WikiTude voor uw android toestel: Android robot.svg of WikiTude voor uw iPhone: IPhone.svg door op de links te klikken of via de app-market van uw toestel.