U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Cafetaria The Pepper

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fotocollectie: Harrie Martens 2015 LHE

Cafetaria The Pepper is sinds 1982 gevestigd op het adres Hoofdstraat 88-90 in Liessel. Aan de achterzijde van het pand is een zaaltje met bar.


Het pand Hoofdstraat 88-90 werd in 1954 als Boerenleenbankgebouw en ambtswoning voor de toenmalige bankdirecteur Vissers gebouwd.

In 1962 vestigde Tom Persoon er een meubelhandel. Later werd het gebouw door Van Dijks Limonades uit Helmond aangekocht die het tot horecabedrijf omvormde en verhuurde aan Ad van Velthoven, die het bedrijf exploiteerde als bar-dancing Metropole.

Het pand werd daarna achtereenvolgens gehuurd en geëxploiteerd door Henk Toonen, de familie Wammers en de familie Strijbosch-Van der Wallen. De familie Goossens-Welten kocht het gebouw en vormde het om tot een cafetaria met de naam The Pepper. Cor en Mien Goossens pasten het gebouw aan en zwaaide er ongeveer twee jaar de scepter.

In 1982 werd het bedrijf verkocht aan Thijs van Lieshout en Lien Welten. Zij baatten het horecabedrijf uit tot in het jaar 2000. Vervolgens werden Frank Seegers en Cristel Wiegers de eigenaren. Van 2004 tot 2011 waren Bart Verheijen en Pierre Maas de uitbaters.

Sinds mei 2011 wordt de cafetaria gerund door de Chinese familie Liu-Xu. Het gezin woont vanaf dat moment op dit adres. In 2016 werden zij de eigenaar van het pand.