U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Carnavalsvereniging De Ulewappers

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Prins Theo III 1981

Carnavalevereniging De Ulewappers in Neerkant werd in 1960 opgericht.


Het eerste plan tot oprichting van de carnavalsvereniging in Neerkant werd in 1960 gesmeed in het café van Jan Pluijm door Bert Seelen, Louis Beijers, Willem van der Heijden, Tinus van de Smid, Sjefke van de Mulder, Frits van Beijers Coop, Sjaak Martens en Hanneske Janssen. Later sloten zich daarbij nog Baltje van Frans van de Mulder, Ton Winkelmolen en Toontje Slaats aan.

De oprichtingsvergadering van carnavalsvereniging De Ulewappers werd gehouden op 4 November 1960 in het café van Jan Pluijm.

Op deze vergadering werd de complete carnavalsvereniging gekozen zoals bestuur, vorst en raad van elf. Ook de boerenkapel werd opgericht. Om aan de nodige financiële middelen te komen werd de donateurskaarten actie geboren en men werkte aan het organiseren van evenementen.

De kostuums die men nodig had werden spontaan gemaakt door Marie Heldens, Via een inschrijving kon iedereen een naam bedenken en voor de origineelste naam werden enkele flessen wijn als prijs beschikbaar gesteld. Het was Sjaak Nooijen die de naam Ulewappers bedacht.


Bronnen, noten en/of referenties