Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Categorie:Fotoarchief

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Hansvanhoek (Overleg | bijdragen) op 11 mei 2013 om 17:27

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen[bewerken]

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling in Deurne draagt zorg voor de verzameling, opslag, documentatie, presentatie, van historisch fotomateriaal uit de gemeente Deurne. Het Fotoarchief bevat een groot aantal collecties van (ex) inwoners van de gemeente Deurne en van diverse fotografen, die er hun werkgebied hadden. Het fotomateriaal, dat wordt aangeboden, wordt gedigitaliseerd in het Digitaal Archief opgeslagen en via DeurneWiki breed- en gebruikersvriendelijk toegankelijk gemaakt.

Auteursrechten[bewerken]

In veel gevallen wordt het aangeboden bronmateriaal GEEN eigendom van de heemkundekring maar krijgt de heemkundekring wel het gebruikersrecht en/of publicatierecht van de digitale kopie. Het is daarbij niet in alle gevallen duidelijk of het aangeboden materiaal vrij is van intellectueel eigendomsrecht (IE). Mocht u een foto in het Digitaal Archief aantreffen waarop naar uw mening nog auteursrechten rusten, laat het ons dan weten dan zullen we zo spoedig mogelijk actie ondernemen.

Kwaliteit[bewerken]

De kwaliteit van het aangeboden fotomateriaal was niet altijd van een hoog niveau. Bovendien werden de eerste foto’s in de negentiger jaren van de twintigste eeuw gescand en toen stond de scantechnologie nog in de kinderschoenen. De werkgroep Beeld en Geluid streeft ernaar de foto’s, die van slechte kwaliteit zijn, op termijn te vervangen. Mocht u een slechte foto in het fotoarchief zien, terwijl u zelf een betere versie van die foto in uw privécollectie beschikbaar hebt, dan houden wij ons aanbevolen.

Pagina’s in categorie "Fotoarchief"

Deze categorie bevat de volgende 2 pagina’s, van in totaal 2.